Gott nytt år!

2009-12-31 @ 22:57:10
Nu är det nyår,och jag sitter hos mamma och pappa med ont i halsen och jordens huvudvärk. Men nu ser jag iallafall fram emot ett nytt år!
Kan ju passa på att göra en liten sammanfattning av det gångna året när jag inte har nått bättre för mig. 2009 har allt som allt vart ett riktigt bra år!!! Det har vart lite upp och ned, men det positiva väger definitivt upp det negativa.
Året började med idrott och hälsa B. Hela den terminen var grymt rolig! Underbart folk, otroligt roliga lektioner och mycket nytt!!! Har bland annat badat isvak och åkt slalom, nått jag aldrig gjort förut. Det negativa på vårkanten var definitivt min kusins sjukdom. Cancer e inte roligt, särskilt när hon bara är 23 år. Det får en verkligen att tänka till. Men tack och lov är cancern bort nu :)
Efter våren kom sommarn med super jobb på karlshem och flera nya fantastiska vänner! Vi hade grymt roligt! Partynätter med Denise och flumm på högnivå var annat som kännetecknar sommarn 2009!
Sen kom hösten med ex-arbete. Det tråkigaste var att Denise flyttade till Linköping :( Men jag har fått en ny grymt bra vän i Isabelle och så har jag återupptagit en gammal bekantskap, jag och Jonna har börjat hänga igen!!
Vintern har också vart bra än så länge, med snö, pulkaåkning och en otroligt rolig juldag :)
Nu hoppas jag på ett ännu bättre 2010! En hel del nya saker lär inträffa iallafall, i och med att jag är klar med min utbildning till sommarn :)

Stan med Denise

2009-12-30 @ 20:19:28
Jag e fortfarande suk :( Mådde iaf bättre på dan idag, så jag var och fikade med Denise och så var vi på stan en stund. Köpte födelsedagspresent till pappa som har fyllt år plus att jag köpte ett linne, en tjocktröja och en jättesöt liten väska!!! Och allt på rea utom pappas present, så det gör ju bara saken bättre!
Det tråkiga är att det lutar åt att jag blir hemma imorrn :( Vill verkligen hänga med Denise, men just nu mår jag piss på kvällar och nätter, så då känns det inte roligt att parta. Så jag kommer troligtvis spendera ännu ett nyår med att vara sjuk hemma hos mina föräldrar...

Sjuk :(

2009-12-29 @ 22:27:59
Jag e sjuk :( Har galet ont i halsen och i nacken. Varför blir jag alltid sjuk när man minst vill det? När man verkligen inte borde vara sjuk? Jag är inte sjuk så ofta, men när jag väl är det så kommer alltid sjukdommen smygande på de allra olämpligaste dagarna. Jag har redan haft influensa ett nyår och en jul och öroninflammation en midsommar och halsfluss en annan midsommar de senaste åren, inte roligt. Men nu e de bara förhoppningsvis en förkylning, så jag hoppas på att bli bättre tills imorrn :D
Jag vill ju kunna hänga med Denise en stund imorrn, och sen kunna parta på nyår. Så höll tummarna för att jag mår bättre imorn!

Nyår?

2009-12-27 @ 23:14:14
Nu sitter jag här fast jag borde sova. Ska upp tidigt imorrn och träffa Isabelle och fila på vårt arbete. Nu e de ju snart nyår också. Vad ska alla hitta på??? Jag har inte riktigt bestämt mig än, men det visar sig. Just nu lutar det nog mot fest i Nyby (tror jag det var)
Nej, nu ska jag göra ett nytt försök i att ta mig till sängen, vi får väl se hur det går ;)

Tjohoo!

2009-12-27 @ 11:55:41
Söndag idag! och jag ska iväg till stallet om ett tag. Hoppas man får rida nån rolig :) Sen blir det lite träning ikväll och kanske lite mer plugg!
Helgen har vart bra iaf. I fredags blev det pulka på dan med Denise och sen party!!! Vi började först hos Annelie och sen vidare till kalas. Var riktigt roligt, särskilt hos Annelie! Var lite orolig över mina nycklar där ett tag  bara ;) Igår blev en chilldag. Han med lunch på Little Italy med Lisa, Lisa, Stefan och Jimmy. Var gott och trevligt. Sen han jag shoppa lite på rean också. Blev ett par nya mjukisar, tre par vantar och raggsockor.
Nej, nu måste jag nog dra, jag sitter vid min lillebrors dator och han lär väl typ döda mig om jag sitter kvar här när han kommer hem...

En bra dag!

2009-12-23 @ 21:12:23
Imorrn e det julafton!!! Tiden går så fort... Idag har vart en bra dag. Har hunnit med en sväng på stan. Köpte en ny mascara, ett par örhängen, ett halsband och två linnen. Det blev lite alkoholhaltiga drycker också, för över 300 spänn... Hängde ett tag med mamma också, när hon skulle handla lite. Sen träffade jag Erika, Lisa och Jenny på stan, två gånger till och med :D
Nu sitter jag hos mina föräldrar och har hunnit med att baka rocky road, badat och tagit en lååång promenad med Denise <3 Jag e så glad att hon e hemma :) Vi han byta julklappar också, jag fick hjärtskedar och en hjärt-kakform. Vi är alltid så seriösa i våra presenter...
Och Denise, jag säger bara en sak, jag diggar rubiks-kub temat!

Ångest...

2009-12-22 @ 11:03:22
Idag har jag varit duktig och redan vart på gymmet :) Är faktiskt ganska skönt att ha träningen gjord tidigt, då vet man att den blir av och man kan planera in annat sen! Nu ska jag äta lunch, städa och fixa lite här hemma och sen ska jag träffa Lisa på stan vid ett! Vi ska fika och sola :) så det blir nog nice.
Igår hörde vi från Karin igen om vårt arbete. Nu börjar jag faktiskt få lite ångest över det. Hon tyckte att det var mycket att fixa, och hon var lite orolig över tiden.  Jag blev riktigt irriterad på att hon nu ska vara ledig från den 2 januari, och inte har sagt ngt till oss om det tidigare. Arbetet ska vara inne den 7e, men hon kommer ju inte kunna hjälpa oss efter den 2a så hon vill att vi ska vara i stort sett klara tills dess.
Nu ska vi fixa en hel del tills på måndag då vi ska träffa henne och så ska hon kolla igenom det igen och så ska vi få det sista som behöver finslipas. För mig är det ju inte hela världen ifall vi inte hinner klart, för då får man göra ventileringen i mars. Men Isabelle ska ju börja jobba så hon skulle behöva få allt klart nu. Men vi får väl se hur det blir. Det känns lite jobbigt att behöva ha ångest över det vid jul, men sånt e väl livet ;)
Jag var bara tvungen att få gnälla lite...

Almanacka

2009-12-21 @ 16:09:55
Det blev en liten tur ner på stan idag! Köpte en ny almanacka!!! Så nu kan jag äntligen planera in saker efter nyårsafton ;) Hade tänkte kolla lite kläder också, vill ha nått nytt till juldan. Men så blev det inte, det var så mycket folk så jag orkade inte kolla. Har ju ändå inte pengar förrns på onsdag, så det får bli en tur då istället!!!


Min nya, fina almanacka!

Tråkigt...

2009-12-21 @ 10:43:20
Ahh, jag har tråkigt... Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Vårt arbete väntar vi på att få tillbaka från Karin, ingen verkar ha tid att umgås med lillamig idag och jag verkar oförmögen att hitta på nånting själv. Vilket resulterar i att jag sitter här vid datorn och har tråkigt. Ingen som har nått förslag på vad man kan hitta på en ledig måndag???

Julfirande!

2009-12-21 @ 09:20:55

Igår hade vi julfirande hemma hos moster med vår familj, min moster, mina kusiner, mormor och Nisse. Vi skulle egentligen ha firat tillsammans på julafton, men mormor ska opereras dan innan, så hon kommer ligga på sjukhus då :( Hoppas allt går bra! Det var riktigt roligt att träffa alla igen iallafall! Särskilt Frida och Erik (mina kusiner)! Det roligaste var nästan att vi kom fram till att Erik och Denise går i samma klass borta i Linköping!!! Hur stor är den chansen? Att 2 jag känner börjar plugga samma program borta i Linköping samtidigt och hamnar i samma klass! Roligt är det iallafall.
Så jag fick lite julklappar igår också:
Jättegott te av mormor och Nisse
Ett jättefint förkläde av mormor och Nisse som Nisses barnbarn sytt. Hon säljer sånna!
1000 kr av mormor! (Fick värsta mycket penger iår!)
2 kökshanddukar med kladdkakerecept på :) av moster och kusiner
En bok av mina kusiner och moster
Så jag fick en del julklapper igår! På julafton kommer vi fira hemma med familjen bara nu när det blev såhär. Sen vet jag inte om farmor kanske kommer, hon brukar variera lite mellan att fira med oss och kusinerna på pappas sida. Så vi får se hur det blir! Vi kommer nog åka upp till sjukhuset på julafton också, och hälsa på lilla mormor!

Snart e de jul!

2009-12-21 @ 09:09:02
Nu e de snart jul! Det är faktiskt riktigt mysigt nu när det är snö ute också!
I helgen var det julshow! Jag red ingenting den här gågen,hjälpte till bara. Jag tycker det gick riktigt bra. Leo (Ja, Leo) vann höjdhoppningen på 1,30. Så den lilla elefanten kan faktiskt hoppa! Och det blev ingen avramling på indiannummret, även fast jag trodde det. Fast Emma gjorde en riktigt vacker avramling när hon skulle rida fram Tintin, han gjorde värsta bockserien:) Lilla sötnosen! Jag tror inte riktigt han gillar julshowen ;) Den enda som ramlade av på showen var stackars lilla Inez som ramlade av Alicia två gånger på poänghoppningen, men det gick bra. Så hela julshowen flöt på riktigt bra iår!


Jag bjuder på en härligt suddig bild från luciatåget också, som avslutade hela julshowen!

Föreläsning

2009-12-17 @ 09:19:55
Tjohoo, har sovmorgon idag! Ska till skolan och ha en föreläsning för en gångs skull vid tio och sen ska vi hem till Isabelle och försöka fixa klart vårt arbete. Vi kom superlångt igår, så nu är det bara diskussionen på ca 2 sidor kvar =) Än så länge är vi uppe i 58 sidor...
Annars ska jag väl försöka träna lite idag också... Det känns som att den här veckan har gått väldigt snabbt. I tisdags var jag och Jonna på aerobis, och sen var vi och åt på amazing thai i kvarnen, riktigt gott =) Annars blir det nog ganska lugnt resten av veckan. På lördag är det julshow i stallet, ska hem och baka hos mamma och pappa nån gång i helgen och sen har jag nog inte så mkt mer planerat. Börjar bli lite pank nu, så jag får nog ligga lite lågt i helgen. Kanske hinna med lite pulkaåkning iaf, om nån vill hänka på =)
och justja, icke att förglömma, på lördag kommer Denise hem från Linköping. Har saknat dig!!! Så nu kommer du få dras med mig en hel del så länge du är hemma i stan =)

Julklappar

2009-12-14 @ 16:28:44
Nu har jag hunnit vara på stan plus skrivit klart punkt två på examensarbetet. Har skrivit tre sidor idag, vilket var mitt mål så nu behöver jag inte göra nått mer idag. Sen väntar tre sidor till imorrn, och det är nog allt jag kan göra innan jag och Isabelle träffas igen på onsdag.
Har handlat lite julklappar idag med :) Köpte sista grejerna till mamma och pappa plus att jag köpte till Lisa och Denise! Gick ganska snabbt eftersom jag redan hade en liten tanke på vad jag skulle köpa.

Så nu har jag handlat klart alla min julklappar  :)

Nej, nu måste jag nog börja filura på vad jag ska äta till middag. Jag hatar att laga mat...

Jessicas effektiva måndag!

2009-12-14 @ 13:35:39
Just nu har jag min effektiva måndag ;) Så då måste man ju hinna med ett blogginlägg också... Har hittils hunnit städa, stryka över och klippa och gruppera alla elevers intervjuer, skrivit första punkten på elevernas intervjuer, tvättat, vikt in tvätten, lagat mat och ätit. Det blev till och mat en matlåda :)
Nu ska jag dra mig ner till stan en sväng, och kolla lite julklappar, tänkte försöka fixa så många som möjligt. Sen måste jag hem och skriva en punkt till på vårt arbete. På onsdag så ska hela den stora resultatdelan vara klar, så ska vi fixa alla diagram då, ändra lite på början samt skriva sista diskussionen. Sen är det klart!!! Eller vi kommer väl säkert få ändra en massa när vår handledare läst allt, men sen är första versionen klar åtminstonde. Känns ganska skönt! Jag längtar tills allt är klart nu!!!
Sen tänkte jag försöka hinna lite träning ikväll också! Nej, nu ska jag dra mig ner på stan

Hakuna matata!

2009-12-13 @ 21:36:12

Har inte haft tid (eller snarare så är det väl så att jag inte orkat...) blogga så mycket i veckan. Så nu kommer ett längre blogginlägg istället. Blev en lugn söndsgskväll, sitter hemma med chips och te :)
I veckan som vart har det vart en hel del att göra. I tisdags åt jag midag hos Jonna och sen var vi på hennes boxpass. Det bästa var när hon skulle låsa, och både hon och jag försökte och försökte men det gick inte. Sen när vi precis tänkte bege oss iväg till receptionen där hon lämnar in nycklarna och berätta att de inte funkar så upptäckte Jonna att vi försökt låsa med hennes hemnycklar :) Det hade vart så jäkla roligt om vi gått till receptionen och försökt lämna in hennes hemnycklar, särskilt med tanke på att det va Jonnas lilla snygging som jobbade, tillsammans med hans nästan ännu snyggare kompis :)
I onsdags var vi till Örbyhus (hej landet) Jag och Jonna hälsade på Cajsa och så blev det lite julbak och alfapet. Var riktigt roligt, men allra roligast hade vi nog på hemvägen. Särskilt Jonnas Hakuna-matata skämt, nått hon sett på internet. Sen när vi kommer till stationen så ställer hon sig och skriker det är han, det är han. Då var det tydligen han som gjort skämtet som kom gående. Hur stor är den chansen? Sen tror jag vi lyckades skrämma slag på nån annan kille när vi gjorde vår lejonkungen-smygning. (är man trött så är man)
Igår var det sista ridningen för den här terminen, och sista gången jag hade mina grupper eftersom jag ska sluta nästa termin :( Hade gymkhana med alla grupper. Blev två avramlingar i sista gruppen, från Amanda och Lukas. Amanda gjorde sin specialare och tvärnita i hörnet, och Lukas var supersöt, han bocka av Maja efter att han hoppat. Så jäkla söt alltså! Här kommer lite bilder från stallet igår, på min duktiga nybörjargrupp!




 Det lila laget! Sofie på Lukas, Adia på Hampus och Julia på Wiktoria




Det rosa laget. Amanda på Ally, Elise på Tintin och Axel på Amanda




Sötaste Lukas och Sofie!


Ally och Amanda



Amanda, Axel och Lisa!


Tintin, Elise och Aina!



Wiktoria, Julia och Fanny!



Jag bjuder på en liten bild på mig också...


och till sist så avslutar vi med en liten bild på mästerfotografen Erika:)

Panik...

2009-12-09 @ 13:52:13
Jag börjar få lite små panik över vårt examesarbete. Har pratat med 3 olika par som är klara, och vi har inte ens börjat på vår resultatdel, som ska va den allra största biten, typ 30 sidor :( Det känns piss. Men, imorrn börjar skrivandet och då blir det skrivande på heltid för nu måste vi ta tag i det hela. Har börjat sortera lite idag, och sen ska det skrivas!
Men nu ska jag dra mig ner på stan och handla lite överstrykningspennor som jag behöver till arbetet och sen blir det tåg ut till Cajsa i Örbyhus för lite julbak, julmust, skitsnack och alfapet tillsammans med Cajsa och Jonna! Ska bli riktigt roligt!!!

Tjoho!

2009-12-07 @ 22:44:45

Nu ska jag chilla en stund efter min effektiva kväll! Kom hem från Isabelle vid halv fem, sen var det bara att laga mat och sen börja transkribera. Han göra det en helt timme innan det va dags för danceaerobics! Var riktigt skoj, fast de va Patriks sista pass nånsin. Jag undrar varför, han sa att anledningen kunde han inte gå in på. Det e riktigt tråkigt, för han e grymt duktig!!! Men, men jag får hitta nått annat att gå på helt enkelt.
Efter att träningen slutade vid 8 har jag hunnit hem, duchat, tittat på csi och transkriberat en hel del till, och hör och häpna jag e nästan klar :D Så nu siktar jag på att göra klart de sista frågorna imorrn innan jag ska till Jonna. Tänk vad skönt, snart är allt transkriberat, och efter det här ska jag aldrig nånsin transkribera nått mer i hela mitt liv, det är ett löfte ;)
Och tänk va tiden går fort, nu e de snart jul. Jag undrar bara när vädret ska slå om... mina julkänslor är lite på vift, och jag tror det beror på vädret. Inte direkt julväder...

Måndag morgon igen

2009-12-07 @ 08:38:07
Måndag morgon igen, underbart!!! Ska snart bege mig iväg hem till Isabelle för examensjobb. Måste sätta fart nu, så man slipper sitta hela julhelgen, känns som att vi har halkat lite efter vår planering :( Ikväll måste jag försöka transkribera min sista intervju, så det blir klart. Isabelle e klar, och bandspelarn ska lämas in på fredag så då har jag lite press på mig, men de  e bra, då brukar jag få saker gjorda.
Igår var en lugn dag. Glodde på skidskytte (faktiskt riktigt roligt!), var förbi stadium och kollade på nya träningsskor (hej julklapp), fikade hos mormor, var på jympa och sen toppades allt med filmkväll hos Jonna. Var riktigt roligt, bestämde oss för att göra fudge och det tog LÅNG tid men bra blev det. Sen blev det ganska mycket skitprat och nån film med Will Smith som jag inte kommer ihåg vad den heter. Världens sötaste barn säger jag bara. Jag vill ha!!! :D
Idag blir det lugnt, måste transkribera bara och sen träning med mamma. Imorrn blir det box och middag med Jonna och på onsdag drar jag och Jonna iväg ut till Örbyhus och julbakar hos Caja! Trevligt värre...
Sen på torsdag blir det fika eller nått annat trevligt med Lisa! Ska bli roligt, var för länge sen vi sågs nu.
Nu måste jag dra iväg till Isabelle!

Nu går de uppåt igen

2009-12-03 @ 22:25:56
Torsdagkväll, och alltså snrat fredag igen. Tiden går så ruskigt fort. Nu mår jag betydligt bättre iaf, febern försvann nångång efter lunch tack och lov. Så nu känner jag mig bättre och bättre!
Måste ju berätta att jag har börjat köpa mina julklappar också :) Har köpt en grej till mamma och en liten grej till min kära lillebror så när är det på g också.
Imorrn blir det till att transkribera lite mer, kanske träffa Lisa och kanske gymma på dan. Sen ska jag till mina parents på kvällen. Ska sova där tills lördag när det är upp till stallet tidigt som gäller. Annars vet jag inte riktigt vad som händer i helgen, ska nog hinna med lite pepperkaksbak iallafall och sen en filmkväll hos Jonna på söndag. Men resen av helgen har jag inget planerat!
Nej, nu börjar det väl bli dags för sängen, är ruskigt trött. Fick nog inte många timmars sömn sammanlagt igår natt, så nu måste jag ta igen lite!

Svinissprutan

2009-12-03 @ 09:27:00
Jag är sjuk :( Har åkt på feber efter den satans svininfluensasprutan. Igår gjorde jag och Isabelle våra sista intervjuer (tack gode gud!) och sen var vi förbi engelska parken och tog svinissprutan. Och självklart så måste just jag bli dålig av den... Jag trodde faktiskt jag skulle klara mig eftersom resten av min familj tagit den och inte blivit sjuka, men med min vanliga otur så blir jag dålig. Började känna mig konstig igår kväll, och sen har jag haft feber hela natten och typ inte kunnat sova. När jag väl somnat har jag drömmt en massa konstigt och sen vaknat efter typ en kvart igen. Har fortfarande feber, men den har ändå gått ned sen i natt. Förhoppningsvis var det bara kroppens reaktion, och så försvinner febern under dan!
Så nu blir det till att spendera dan hemma och ha tråkigt. Skulle egentligen ha skrivit på vårt arbete hemma hos Isabelle men nu blir det till att vila och försöka transkribera nån till intervju istället... Jag har tråkigt...