Stress, stress

2009-09-30 @ 08:22:30

Jag har en välbehövlig sovmorgon idag :) Börjar först vid tio! Så jag ska bege mig iväg om en timme. Just nu känner jag mig mest väldigt stressad, därav den dåliga uppdateringen här. Är i skolan HELA dagarna, har sen en massa laktioner att planera hemma och en massa uppgifter, som jag knappt har börjat på än. Så allt annat, som kompisar, stallet och träning hamnar i andra hand. Men nu är det i nte långt kvar. Tre dagar kvar den här veckan, och så 4 dagar nästa vecka. Nedräkningen har börjat! Nackdelen med att det är slutet av vfun är att alla uppgifter måsta vara klara i början på nästa vecka, vilket innebär att hela helgen kommer att bestå utav plugg :(
Förra helgen var iallafall bra! Shopping och middag hos mamma och pappa på fredagen, stallet hela lördagen och sen storhandling och bio med Lisa på söndagen. En bra helg helt enkelt. Vi såg Harry Potter och halvblodsprinsen. Den var faktiskt helt okej tycker jag!
Är äntligen frisk från förkylningen iallafall! Så ikväll blir det nog lite träning om jag hinner :)
Nu måste jag göra mig redo för en ny vfu-dag!

Dunderhonung

2009-09-25 @ 21:23:09
Idag har varit en bra dag. Jag har hunnit planera alla måndagens lektioner, vart ner på stan en sväng, bäddat rent och städat en stund. Nu sitter jag hemma hos mina föräldrar. Jag har ätit middag här och badat! Ett badkar är nog det jag saknar mest hemma hos mig. Det kommer definitivt att vara ett krav sen när jag ska köpa hus/lägenhet. Det måste finnas badkar :)
Jag har köpt en ny väska, ett par fina örhängen och lite annatsmått och gott idag också. En bra dag helt enkelt!
Imorrn är det stallet som gäller hela dagen. Det är mysrys, så jag tänkte stanna kvar och hjälpa till om min förkylning är bättre. Men det känns som att be om att bli sämre om man sitter ute i skogen och skrämmer småbarn en halv natt när man är förkyld. Men förhoppningsvis kan det bli bättre med lite te och tidig sänggång idag. Lite choklad kan nog också hjälpa ;) Man skulle ha lite dunderhonung! Det botar nog alla förkylningar ;)

Helg!

2009-09-24 @ 17:44:55
Nu tar jag helg! Äntligen. Tänk vad skönt om alla helger vore 3 dagar! Har en väldans massa plugg att göra i helgen dock. Annars har det vart en väldigt tråkig dag. Bara suttit och lyssnat på diskussioner om deras planering, inte direkt roande. Och så är jag fortfarande förkyld :(
Men nu blev det väldigt mycket degativa tankar, nu ska vi tänka positivt. Nu är det helg och jag får pengar imorgon! YEAY!!! Det blir nog en tur förbi stan imorrn, nån som har lust att hänka på?

Förkylda jag

2009-09-22 @ 17:32:34
Okej, jag erkänner... det har varit väldigt dålig uppdatering den sensate tiden, men så är det ibland!
Min vfu är fortfarande i full gång. Det börjar bli roligare nu när man kommer in i det lite mer och lär känna eleverna. Det mest negativa just nu är att jag har blvit förkyld :( Inte roligt alls. Allt blir så mycket jobbigare. Det krävs en rejäl kraftansträngning bara att ta sig upp för trapporna...
Helgen har varit bra. Den spenderades på Gotland med folksam ledarcamp. Det var väldigt roligt i det stora hela, om man bortser från några mycket irriterande 16-åringar, vissa övningar och sömnbrist. Undervattensrubgy var riktigt roligt att prova på. Men det var svårt, det var väldigt klurigt att lista ut vilka som var ens medspelare respektive motspelare, vart bollen var och åt vilket håll målet låg när man var under vattnet och brottade med någon!
Ikväll blir det lugnt. Ska försöka vila upp mig, så jag orkar med resten av veckan!
Over and out

Packat och klart!

2009-09-17 @ 21:54:34
Då var det mesta packat! Nu återstår bara att fixa det sista och imorrn drar jag iväg till Gotland! Återkommer med uppdateringar om den hemska vattenrugbyn och allt annat vi ska göra.
See ya later!

Undervattensruggby?!

2009-09-16 @ 21:50:40

Nu ska jag snart sova (säger jag iaf, men sen är väl frågan om det verkligen blir så :D) Känner att jag skulle behöva ta igen några timmars sömn, men när ska man hinna det?? Imorgon är det uppgång 06,15 för en vfu dag till. Sen måste jag börja tagga till  för folksam ledarcamp som är i helgen. Åker tidigt på fredag morgon. Justja, måste hinna packa också... Så det är alltså Gotland som gäller hela helgen. Blir nog roligt, har Lisa och Annelie med mig!!! Men vissa saker på schemat skrämmer mig lite, som undervattensruggby och goalball. Sen är det ju spännande att vi typ klockan 10 på kvällen ska ha avresa till hemlig ort för hemlig aktivitet. Men det blir nog roligt! Nej, nu måste jag börja förbereda mig för sängen om jag ska orka med 23 elvaåringar imorgon.
Over and out...

Sjukt trött

2009-09-14 @ 20:54:36

Woho, snart är måndagen slut! Har varit sjukt trött idag, inte bra. Borde nog börja gå och lägga mig lite tidigare nu när det är upp i gryningen som gäller, men det är lättare sagt än gjort...
Har haft Vfu idag. Det känner jag verkligen inte för, är inte laddad för fem öre. Så nu räknar jag bara ner dagarna tills det är slut. Så nu kan jag stryka en till dag ;) Bara 3 veckor och 3 dagar kvar, yeay!!! Träffade föresten Alexandra igår , och hon känner tydligen samma sak som mig, det är inte bara jag som är totalt opeppad för Vfu.
Igår var jag på ett intensivjympa pass, jag säger bara en sak, hej träningsvärk. Har träningsvärk i armar, mage och resten av överkroppen.  Jag hann även förbi stan en sväng. Det blev lite tråkiga små, men nödvändiga saker. Köpte en mascara, en foundation och 2 par örhängen på kaktus. Det är bara vanliga, små örhängen, men ibland behövs sånna också :D
En liten bild kommer här:

Hoppat idag!

2009-09-12 @ 17:54:16
Idag har det vart stallet hela dagen! Hoppade Curre imorse. Var riktigt roligt att hoppa, det var ett tag sen sist. Gick sådär, han är trevlig men lite avtrubbad. Sen kommer jag inte ner sadeln på honom heller när det är hoppning. Sen var det dags för mina duktiga nybörjare och mina andra grupper. I min sista grupp var dom bara 4 stycken. Jag har hunnit med att bada hos mina föräldrar idag också! Har inget badkar hemma och jag gillar att bada :D Ikväll blir det lugnt, ska försöka vila upp mig och ta det lugnt.
Nästa helg är det ledarcamp som gäller. Är lite rädd för vattenruggbyn...

Världens långsammaste

2009-09-10 @ 21:13:30
Jag har officiellt  hamnat med världens segaste arbetslag på min vfu. Jag förstår inte, de är tydligen kvar till kl 6 ofta, så länge har inga andra lärare varit kvar på dom vfu platser jag varit förut om det inte vart nått möte av nått slag. Men jag förstår att dom e kvar länge., Igår tog det verkligen 1,5 timme för dom att diskutera hur dom ska dekorera en sal till ett temaarbete. Och vad kom dom fram till? Jo, att 6-orna ska få dekorera salen själva. 1,5 timme.... Det e helt ofattbart.
Men imorrn är det iallafall idrott och hälsa som gäller!!! Sen är det helg! Äntligen!!!
Idag har jag vart en sväng förbi tandläkarn också, lagat ett hål. Så nu är äntligen det fixat! Sen var jag med Lisa en sväng till ica. Var trevligt att snacka lite!
Nu måste jag fixa iordning inför imorrn och sedan sova! Det är upp kl sex som gäller imorgon, måste ju hela vägen till Järlåsa.
Godnatt!!!

Idrott och hälsa :)

2009-09-08 @ 22:26:33
Jag är trööött!!! Gick upp tio i sex imorse. Har haft vfu, första dagen med idrott och hälsa. Kändes helt okej, jag kommer till och med ha lite tid att planera lektioner och skriva uppgifter på tisdagar, vilket är superskönt. Så slipper man sitta lika mycket på kvällar och helger. Det kommer bli extra skönt när vi får hemtentan. Jag förstår inte riktigt hur dom har tänkt, varför lägga hemtentan samtidigt som vi har vfu???
Men för att återgå till idrotten så var det söta och snälla barn också, det bli man glad av!
Annars har inte hänt så mycket idag. Jag kom hem runt kvart över tre, sen har jag vart en sväng förbi affärn, sovit en stund =) (det behövdes!) och så har jag vart på spinning. Imorrn ska jag vara i klassrummet hela dagen. Men jag har sovmorgon till typ tio i tio, det känns inte helt fel!
Nu ska jag snart sova så jag orkar hela dan imorrn :)

Trött

2009-09-07 @ 17:26:28

Första vfu dan avklarad. Är mega,super,duper trött och imorrn är det upp TIDIGT! Måste åka hemifrån tjugo i sju! Hur ska jag orka i 5 veckor? Men imorn är det iallafall idrott hela dagen!!! 
Nu ska jag laga mat och sen cykla ner till Friskis för lite dansaerobic! Skojigt värre :)

Wish me luck!

2009-09-06 @ 18:54:09

Idag är det söndag! Jag gillar söndagar på nått konstigt vis. De brukar ofta vara lugna, och man hinner med att ta igen allt man inte hunnit, orkat eller helt enkelt struntat i under resten av veckan.
Igår var det party med Johanna, Annelie och Lisa! Det var trevligt värre. Vi började med förfest hemma hos Annelie. David och några av hans kompisar gjorde oss sällskap efter en stund! Senare begav vi oss ned på stan. Det blev Etage. Det var kanske inte det roligaste stället, så vi gav oss ut på en liten rundvandring. Först gick vi förbi Terrassen, men vi ville till BJ. Det var superkö, så vi gav upp den tanken, gick förbi Salt en liten stund och så slutade kvällen på Etage igen.
Idag har jag fått regnkläder av mina kära mamma också! Sen har jag tydligen fått en present av Maggan och Åke sen vi var hundvakt, men den glömde mamma att ge mig idag :(
Imorn är det första vfu dan som gäller. Wish me luck!

Duschen är upptagen :(

2009-09-05 @ 17:34:45

Varför är duschen alltid upptagen när man behöver den? jag sitter hemma och väntar på att duschan ska bli ledig. Ska duscha, äta och sen bege mig hem till Annelie. Efter det beger vi oss vidare till okänd destination. Det är alltså utgång ikväll med Johanna, Lisa och Annelie!  Det ska bli väldigt trevligt.
Jag rede förresten Calle en gång till idag, ut i skogen. han e väldigt mysig den hästen :D
Nu måste jag undersöka om duschen är ledig, och är den fortfarande upptagen får jag börja smida planer på hur man fortast kan få ut personen därifrån. Sätta igång brandlarmet kanske...

Över stockar och sten

2009-09-05 @ 12:57:26
Just nu sitter jag i stallet! Vill att Erika och Annelie ska komma tillbaka till cafeterian, är tråkigt att vara själv :(
Jag har iallafall hunnit med att rida och ha min första lektion. Red Calle, han var faktiskt riktigt trevlig, mycket trevligare än jag minns :) Min första lektion gick bra också, var på promenad i skogen med mina nybörjare. På teorin blev det ridvägar.
Nu har jag ätit, och sen ska jag ha mina sista två lektioner vid 13,50 och 14.40!
Ikväll får vi se vart vägarna leder! Måste disskutera med lite folk först, mina päron blandannat!
Over and out...

Sovmorgon!

2009-09-04 @ 09:30:59
Idag har jag sovmorgon till 12! Trevligt värre. Slutar fem, och har seminarium sista 2 timmarna, det ser jag inte fram emot. Snart ska jag ge mig av ner till stan. Måste köpa busskort till vfun och lite annat smått och gott. Jag ska ju träffa Isabelle vid halv tolv på fyrishov, och så måste man nog hinna äta nått däremellan.
Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, blir nog en lugn kväll. Det är heldag i stallet imorrn och resten av helgen har jag inga direkta planer.
See ya!

dagens bästa samtal!

2009-09-03 @ 16:39:57

Wohoo! Samtalet som gjorde min dag. Jag satt precis hemma och deppade nyss för att jag inte fick min gamla vfu plats, för att jag måste åka ut på landet nu, måste åka emellan 2 skolor och för att jag måste vara vid ica maxi 07,10 på måndag. Då ringer telefonen. Det var en tjej som heter Isabell, som jag aldrig har träffat. Hon frågade om jag ville skriva examensarbetet tillsammans med henne. Så jag slipper skriva själv!!! YEAY!!!
Hon hade frågat Eva om hon ville vara hennes handledare, men Eva kan ju inte. Så då hade Eva föreslagit att hon skulle ringa mig och fråga om vi ska skriva tillsammans! Jag har hittat nån som vill skriva om samma ämne som mig!!! Det gör att vfun kommer kännas mycket lättare! Så nu ska jag träffa henne en halvtimme innan vi börjar skolan imorn och så ska vi snacka ihop oss lite!
Nu är det dags för mat, och sen blir det skivstång och aerobics ikväll!

Frysta björnar

2009-09-03 @ 09:11:46
Godmorgon! Nu ska jag strax bege mig iväg till skolan. Jag börjar 10, men måste skriva ut lite grejer till seminariet vi har i eftermiddag innan. Vi ska dessutom vara på fyrishov eftersom taket håller på att rasa in i aulan. Så det blir att ta en extra sväng förbi Ilu först.
Vi hade superskoj på orvars igår! Det var inte så många som kom, men vi var väl ca 10 där. Var riktigt trevligt! Särskilt att alla satt och beklagade sig över att de ville läsa idrott igen, och att det var så tråkigt nu. Man saknar lärarna, allt vi gjorde och klassen. Det har aldrig vart så bra sammanhållning i nån annan klass som på idrotten.
Åhh, jag vill läsa idrott! Jag vill till och med göra de tråkigaste sakerna, jag kan ta humanbioligon igen, Mats otroligt tråkiga genomgångar, den hemska tältuppleverlsen i fjällnora och orienteringen i spöregn. Bara jag får läsa idrott igen!
Den här terminen ser jag INTE fram emot. Men jag har ju troligtvis idrott c att se fram emot i vår <3

Ett annat roligt inslag igår var bartendern.
En utbytestudent (tror jag iaf) frågade bartendern: What is frysta bär?
Varpå bartendern svara: Frozen bears
Var så jäkla roligt, har inte skrattat så mycket på länge. Ni skulle sett utbytesstudentens min :) Sen var det ju lite roligt när nån påpekade för bartendern att han precis sagt frysta björnar, han bara ryckte på axlarna och gick därifrån :D

Nu måste jag dra mig iväg till skolan!

So, we meet again IDB

2009-09-02 @ 18:26:43
För att citera Thomas: So, we meet again, IDB!
Ska snart ge mig iväg med Gösta igen. Först bär det av till korskyrkan för att plocka upp Alexandra, sen tuffar vi vi dare ner till vaksala torg för att hämta upp Stina och till sist rullar vi ner på orvars, där det ska ätas mat tillsammans med förra terminens klasskompisar :) Ska bli roligt att träffa all igen!
För övrigt så har vi haft världens tråkigaste föreläsning idag - vetenskapshistoriska utvecklingen, känn på den. Imorse stötte jag på Anders också på min lilla promenad. Han skulle komma idag :)
Nej, det var nog allt för nu!
See you later!

Vänge skola

2009-09-02 @ 09:31:42

Godmorgon! Har sovmorgon till 12 idag, inte helt fel. Fast sen slutar jag ju faktiskt fem. Jag hade hellre börjat lite tidigare, så man kunde sluta tidigare, men det finns ju inte så mycket att göra åt ;) Nu har jag fått min Vfu (praktik) plats också. Ska vara 5 veckor ute på Vänge skola med start på måndag. Så nu måste jag köpa busskort, suck... Men jag ska väl inte klaga, alla andra gånger har jag ju fått var i skolor inne i stan. Och det tar ju bara 20 minuter med buss ut till vänge.
Idag är det 2 föreläsningar som står på schemat, som handlar om vetenskapliga studier. Visst låter det spännande? Not. Ikväll blir det middag med en massa gamla idrottare på Orvars. Det blir nog riktigt trevligt!
Jag måste bestämma hur jag ska göra i helgen också, vad som ska prioriteras. Det jag helst vill går ju inte. Men vi får styra upp en återträff snart istället. Det vore så jäkla roligt!!!
Over and out!

Vetenskapsfilosofi

2009-09-01 @ 12:10:07
Nu har jag vart duktig :) Har precis vart på gymmet. Träffade Alexandra där, trevligt värre! Nu ska jag äta lunch, och sedan blir det till att rulla iväg med min trotjänare Gösta. (Min cykel :P) Ska först rulla förbi studentbokenhandeln, måste inhandla en bok. Men den kostade bara 135 kr har jag hört rykten om, så jag är glad ändå! Sen är det ekonomikum  som gäller, för dagens enda föreläsning. Slutar 4.
Ikväll är det plugg som gäller. Jag hade ju kunnat plugga nu på dan, men smart som man är så väljer man att göra andra saker istället. Det finns ju så mycket roligare saker att göra...