En massa

2010-05-29 @ 20:24:52
Oj, nu var det riktigt dålig uppdatering här.Vad har då hänt sen senast? En hel del faktiskt. I onsdags var det plugg (förebereda redovisning) hela dan och em/kvällem spenderades med Emma och Elin på stan. Och jag diggar att vi gick runt och kollade kläder från tre, och att Elin hittade sin klänning tio i sju :D

I torsdags var det idrottslärargask! Så jäkla roligt. Först gjorde vi oss iordning hos Emma, sen blev det lite champange på ÖG, och sen drog vi oss bort till GH för själva gasken. Hamnade mellan Erkan och Jörgen, och så med Emma och Elin precis bredvid så vi var ett jäkligt bra bords-gäng! Och jag diggade vår insats i tävlingen, att bygga en mänsklig pyramid, och efter att middan var klar blev det lite röj på dansgolvet. Kvällen avslutades med efterfest hos Stefan, så jag var hemma lagom till halv fyra... Och i fredags mådde jag mindre bra. Var bakis på riktigt, det har nog aldrig hänt förut. Men det var det verkligen värt,  det var länge sen jag hade en såhär rolig kväll!

Så fredagen var väldigt lugnt, lyckades iallafall dra mig ner till stan en stund och så hämtade jag hem mina grejer från Emma. Idag har jag pluggat en del, vart ute och sprungit en tur med mamma och tagit en sväng förbi Hööks. Jag kom hem med två par ridvantar, ett par ridskor, ett spö och så lite hästgodis till Beauty :)
Nu blir det chill framför tvn resten av kvällen och imorrn blir det till att först följa med Erika på tävling och sen kadriljträning på kvällen!
So long...

Sommarkänslor

2010-05-23 @ 22:14:46
Åh, sommarkänslorna bara haglar in idag :D Ösregn och åska, en hel förmiddag i stallet, ätit glass, ätit middag med Jonna och nu sitter jag hemma med fönstret öppet, lyssnar på Winnerbäck och målar naglarna, i like it! . Var i stallet när regnet började vräka ner. Såg att det började bli väldigt mörkt på himmlen, så vi skyndade occ hem. Tack och lov så han vi, hästen hann precis få in rumpan i stallgången när regnet började ösa ner.
Det är väl ungeför vad som hänt idag. Imorrn är sista dan på vårt projekt, så det är sista gången att bege sig till Västerås. Jag kommer faktiskt sakna det hela :(
Annars ska jag väl hinna rida och träna i veckan. På torsdag är det idrottslärargasque och så borde jag börja fixa inför sommarn!

Justja, igår var jag ut och hälsade på i Lagga, riktigt trevligt som alltid. Och Nancys nya lilla föl var underbart söt :) Ganska framåt dessutom, hon vågade sig fram till mig typ på en gång och började suga på mina fingrar :D
Och extra roligt att det blev ett sto dessutom!

Gränby centrum

2010-05-21 @ 09:14:43

Igår hade vi inga lektioner, så jag och Elin bestämde oss för att strunta i plugget och dra upp till Gränby centrum och shoppa lite vår- och sommarkläder. Det är ju riktigt trevligt uppe på Gränby och det tar bara 10 minuter att cykla från mig så dit borde men definitivt bege sig oftare. Det blev iallafall en riktigt lång tur med lunch också!
Det här kom jag hem med:

* Ett par mörkblå leggings från Gina
* En svart-vit klänning från Indiska
* En mascara  och en hårborste från Hm
* Ett par rosa örhängen från Veromoda
* Ett par svarta (trekvartslånga) leggings från Veromoda
* En blå tunika från Veromoda
* Tre par trosor från HM


Klänningen och tunikan :)


Alla smågrejer som inhandlades!



Hm, det var nog allt jag fick med mig hem. Stannade och handlade mat också, men det är inte alls lika roligt att lägga pengar på. Efter vår lilla Gränby-tur så solade jag typ en timme här utanför tsm med Lisa :D Och sen blev det ett aerobic-pass på kvällen. En väldigt lyckad torsdag med andra ord!

Tisdag

2010-05-18 @ 09:30:16
Jag är ledig idag :) Vilket är riktigt skönt och välbehövligt. Snart blir det cykel ut till Sävja för att rida lilla galen-hästen.  Ska tänkta jag få in lite träning ikväll, troligtvis blir det spinning eller gympa.
Efter stallet så blir det cykel hem, och sen vet jag inte riktigt vad jag tänkte roa mig med. Det finns iallafall att göra, bland annat så skulle jag behöva:

* Städa (Diska,dammsuga, damtorka mm)

* Betala gasquen

* Filura lite över vad jag vill ha på mig på gasquen

* Bestämma mig för vad jag vill ha i födelsedagspresent (varför är det så svårt att bestämma vad man vill ha?)

* Styra upp planerna för resten av veckan

* Styra upp allt annat som måste hinnas med innan sommarn börjar och jag åker till karlshem

* Och till sist så behöver jag plugga (som alltid) men den tanken känns väldigt avlägsen idag, så det kommer troligtvis inte hända

Det här var blev ett sånt här väldigt ointressant inlägg som ingen egentligen vill läsa. Men en bra liten påminnelse för mig iaf.

Brännboll

2010-05-17 @ 22:08:56

Sitter nyduschad framför datorn med tvn på i bakgrunden och äter nutella :D

Idag har vart en lång men riktigt rolig dag!  Släpade mig ur sängen vid sex imorse och sedan spenderades dagen i Västerås med projektet. Sedan hann jag hem en snabbis för ombyte och sen var det brännboll och alkoholhaltiga drycker som stod på schemat tillsammans med klassen.Det dök inte upp så jättemånga från klassen, men en del b-kursare plus annat folk också. Så vi blev tillslut ett trevligt gäng :) Och tro det eller ej, det slutade med oavgjort resultat. 95-95, vad är oddsen för det? Sedan blev det pizza med Emma och så lite häng utanför Ica med Elin efter att hon slutat jobba.

Det är vad som hänt idag, en riktigt bra dag med andra ord. Och jag måste säga att jag ÄLSKAR vädret!

 

 

Planer

2010-05-16 @ 22:57:26

Snart börjar det bli dags för sängen :) Vi ska vara i Västerås kl åtta imorrn, så det blir uppgång vad sex och så cykel till Flogsta vid halv sju. Tur att jag har haft sovmorgon idag ivarjefall...
Jag har kommit fram till att det är väldigt mycket nu ända fram till sommarn. Fast det allra mesta är roliga saker så jag gillar det! Men här kommer iallafall en lista på allt som ska göras:

*Det är fortfarande en hel del plugg kvar att göra. Projektet i Väseterås håller fortfarande på, sen ska det analyseras och redovisas plus att vi ska ha en friluftsdag

* Hästen ska ridas några gånger i veckan fram till sommarn

* Träningen måste hållas igång och trappas upp lite o jag ska orka springa hela blodomloppet, och så är det ju snart beach 2010!

* Jag har en hel del shopping att göra. Min hårborste måste ersättas, nya ridskor och ridvantar måste inhandlas, sommarkläder plus bikini behövs och så måste jag inhandla kläder att ha på mig på gasquen och examenscermonin. Men vad ska man ha på sig?

Och sen händer allt det här:

*  Idrottslärargasque den 27 maj

* Följa med Erika på hopptävling den 30 maj

* Blodomloppet den 1 juni

* Troligtvis en dagskryssning den 3 juni

* Hästens dag på Lagga den 5 juni

* Jag fyller år den 6 juni. Så förhoppningsvis blir det party dan innan och sen så fira med familj plus släkt den 6e.

* Jag blir klar med min utbildning så det är examenscermoni den 7 juni

* Den 8e åker jag troligtvis till Karlshem

* Den 9e börjar läger ett.

Förutom allt det här är det fler partyplaner och umgås-idéer på g! Så jag har att göra fram till sommarn, men jag gillart mycket :) Och så har jag konstaterat att det snart bara är tre veckor kvar till karlshem, det är sanslöst så fort tiden går!

Uti vår kohage...

2010-05-16 @ 16:48:59

Lite bilder från gårdagens utflykt med Linda. Jag säger bara en sak, Biffen (tjuren) e väldigt sällskapsjuk. Ett tag trodde vi han skulle kliva rakt upp på vår filt, och han är inte liten...





 





Bullar

2010-05-14 @ 23:53:38
Precis hemkommen från middag, bullbak och film med Jonna och Linda (alias coachen). Filmen var väl ingen höjdare, men retsen var riktigt bra!

Imorrn måste jag börja tidigt. Först blir det cykel ut till sävja, sen fixa stallet samt rida och så måste jag hinna hem till mina päron och byta om innan halv ett. Då blir det lite Jessica och coachen kvalitetstid!!! Promenix, skitsnack och picknick med Linda, inte helt fel :) Det blev spontant bestämt alldeles nyss, så jag fick stryka min stan-tur jag hade planerat.
Sen måste jag hinna löpträna imorrn em/kväll också, blodomloppet närmar sig med stormsteg... och morgondagens kväll är fortfarande ett mysterium, men något lär jag nog kunna hitta på.
Annars ska jag ta en shoppingtur snart, känner mig väldigt klädfattig samtidigt som jag har hittat en masa fint som jag vill ha. Så jag har nästan bestämt mig för att spendera mina sista sparslantar som jag slitit ihop på just kläder.
Just nu känns våren väldigt kul också! Man blir alltid så glad! Nu är det bara några veckor kvar innan sommarn. De kommer spenderas med en del plugg och så en massa annat roligt så som partyn, gasque, brännboll?, kryssning, födelsedag samt examenscermoni. Och efter allt detta är det snart dags för karlshem, konstaterade precis att det är mindra än 4 veckor kvar tills mitt första läger. Jezus vad tiden går snabbt...

Nej, nu börjar det blir dags för sängen

Solglasögon och bullbak

2010-05-14 @ 09:39:38
Nu var det några dagar sen senste inlägget, men det har väl inte hänt så mycket spännande ändå, Lite skola, lite stall och lite träning är väl en ganska bra sammanfattning. Och justja, dusmöte inför eventet i onsdags med montergruppen.

Nu ska jag alldeles strax rulla iväg upp till Flogsta, börjar bli lite sen... Plugg är det som gäller hemma hos Emma. Sen rullar jag nog vidare ner mot stan för en träff med mamma och Jens. Har lovat min kära lillebror att gå på solglasögon-jakt! Det pratades om fika hos mormor också, men vi får väl se hur det blir på den fronten. Ikväll blir det iallafall lite kvalitetstid med Jonna, tror att bullbak står på schemat :)

Det var allt för nu, dags att rulla mot Flogsta!

Fattar nada

2010-05-11 @ 17:30:33
Jag har vart ledig hela dan idag, men inte har jag gjort något roligt för det. Har skrivit uppgift på en typ hela dan, och det blir ju inte bättre av att man inte har den ena boken, eller att jag inte fattar frågeställningarna. Men nu har jag iallafall fått ihop fyra sidor efter dagens slit så nu återstår bara en sista genomläsning innan det e klart!
Har hinnit tvättat idag också (ser ni hur rolighets-poängen trillar in?)
Nu blir det till att chilla i soffan och läsa cosmopolitan som inhandlats idag och senare ikväll blir det gympa vad halv åtta.

Coaching

2010-05-10 @ 16:44:46
Har vart hemma och slappat att tag nu efter skolan. Vi hade motiverande samtal med Staffan idag, och det har vart så jäkla bra. Alla hans coaching-pass har vart underbara. De har gett mig otroligt mycket, inte bara i mitt läraryrke utan där finns väldigt mycket att ta med sig när det gäller möten med människor i vilket sammanhang som helst. Så jag tackar och bockar till Staffan, har vart otroligt givande.
Annars har det väl inte hänt så mkt idag, borde ha pluggat men tog en sväng på stan istället. Och nu börjar det bli dags att dra sig ner till idrottens hus för dus-möte!

Tråkigt

2010-05-09 @ 16:34:12
Söndag och jag har tråkigt :( Bestämde mig för att ha en fixar-dag så jag har handlat, lagat mat, städat och fixat med min musik. Nu har mina idéer tagit slut, så därför har jag tråkigt. Eller jag borde plugga, men jag orkar verkligen inte, min motivation har flygit sin kos. Men uppgiften ska inte in förrän på tisdag så jag har några dagar på mig iaf. Nu ska jag strax byta om och dra mig ner mot friskis för lite träning. Det var vikare på det passet jag brukar gå, så det kan ju bli lite spännande att se hur det är!

Var och åt middag med Johanna igår, trevligt som alltid. Blev nästan ivägkörde av personalen tillslut ;) Och vi ska jobba första lägret tillsammans i sommar, så det kommer bli trevligt! Särskilt eftersom ingen av mina gamla kompanjoner från förra året ska jobba läger ett (men vi ses på läger fyra och fem...)

Over and out!

Vi i stallet

2010-05-08 @ 17:57:56
Och nu då? Vad ska jag hitta på? Kom hem för en stund sen och har nu skickat några mail, fixat frisyren, rakat benen, tittat upp och skrivit ner några nya ridövningar, diskat och fixat en del med datorn. Så vad ska jag göra nu? Av någon anledning har jag blivit otroligt rastlös de senaste dagarna, måste göra något hela tiden. Troligtvis beror det på att sommaren äntligen är på väg! Lite stress och ovisshet över framtiden kan nog också vara en bidragande faktor. Det positiva är iallafall att jag får väldigt mycket gjort :)

Tidigare idag så var det vi i stallet, vilket flöt på bra. Fem lag deltog och Lagga vann (som vanligt). Sen har jag hunnit förbi mamma och pappa för en fika samt lunch tillsammans med mormor. Det är väl i stort sett vad som har hänt idag! Och om en timme är det dags att dra sig ner mot stan för middag med Johanna, blir troligtvis kina :) Trevligt som alltid!

Hoppa :)

2010-05-07 @ 20:54:34
Jag har hoppat idag!!! och det var så grymt jäkla roligt, var alldeles för länge sen sist! Jag och Lina (som äger hästen) tog en gemensam tur till ridbanan idag. Det var superskoj, jag har verkligen saknat att hoppa. Det ganska bra dessutom, hon måste galoppera på en del framåt bara för få till det bra. Men i slutet hoppade hon riktigt fint. Sen blir hon blir väldigt pigg, drar och bockar en del om hon får tillfälle och så stressar hon och blir lite hoppig när man försöker minska tempot. Men hon är faktiskt en riktig pärla när man lär känna henne. Otroligt rolig att rida, väldigt personlig med temperament men hon gör alltid sist bästa sålänge man håller henne på bra humör. Detta var definitivt dagens höjdpunkt :)

Annars har jag vart ute och sprungit en sväng, det börjar bli dags att sätta igång träningen inför blodomloppet nu. Ikväll blir det bara chill framför datorn och tvn. Och imorrn e det vi i stallet, fika med mormor och middag med Johanna som står på schemat. Kanske försöka få in lite plugg och träning också.

Justja, såg årets första huggorm idag, ute i gräset bredvid ridbanan. Inte helt okej, dom gillar vi inte...

Koh Phangan

2010-05-06 @ 16:28:50
Tjohoo, idag har vi äntligen träffat resten av klassen igen, det var ett riktigt bra tag sen nu. Först hade vi lite seminarium och sen avslutades det med gissa rep-längd och lego-bygge. Var faktiskt riktigt roligt =)
Igår var vi i Västerås hela dan och sen hade vi kick-off på kvällen. Var först och åt på Koh Pangan, och det var ett riktigt häftigt ställe, särskilt med typ åskoväder mitt i maten. God mat var det också så det stället kan varmt rekomenderas! Sen drog vi vidare för lite nationshäng, först till Upplands för lite kladdkaka och cider, sen drog vi vidare till Smålands, men där fanns inga sittplatser kvar så vi landade till slut på ÖG. Så det blev en heldag, från 9 på morgonen till elva på kvällen, sånt gillas :)
Nu ska jag fixa lite mat, sen blir det lite plugg och till sist så blir det aerobic!

Galen ponny

2010-05-05 @ 08:15:20

Det blev ingen träning igår, utan jag var tvungen att skriva min kära skoluppgift. Men nu är den klar så strax ska den skickas in till vår kära lärare. Men jag var ute och red igår, och vi kom faktiskt hem i ett stycke, till och med tillsammans. Det där med tempot kan nog diskuteras. Det gick ofta väldigt för fort, bromsen fanns inte riktigt där och när man bromsade blev hon arg och hoppade runt och sparkade. Höjdpunkten var nog när hästen typ sätter krokben på sig själv och nästan trillar omkull i skritten för att hon har så bråttom så hon inte vet vart hon har benen... Den här hästen är inte rolig att sätta igång efter vila. Men nu lär det ju bara bli bättre!
Idag blir det Västerås igen om en stund och sen ska Emma, Elin och jag ut och äta :) Ska bli riktigt mysigt


Bjuder på en liten bild på lilla Beauty också!

Stallet!

2010-05-04 @ 09:17:03
Tisdag och ingen skola :) Det gillas skarpt. Och vet ni? Hör och häpna, jag kom faktikt igång med coachinguppgiften igår! Jag läste allt som skulle läsas och skrev ½ sida. Så nu är det bara att fortsätta så ska jag nog kunna bli klar i tid.
Nu har jag precis tagit en liten cykeltur hem till mina kära päron och sitter nu och laddar inför stallet. Ska ta en tur i skogen, och eftersom hästen vilat i drygt en vecka lär hon vara gaalet pigg...Så mitt mål får nog att bli att överleva, att få hem både mig och hästen i ett stycke och helst i ett någorlunda normalt tempo... Men det ska nog gå bra!
I eftermiddag blir det ner på stan en sväng och så har jag en hel del saker som måste fixas med plus att jag tänkte träna ikväll...måste klämma in coachinguppgiften också, frågan är bara när? Hade tänkt skriva en stund nu, men min brors dator tycker inte om mig och vägrar öppna mitt word-dokument :( Så det får bli en annan gång!

Vaknat upp ur dimman

2010-05-03 @ 18:11:14
Måndag och jag är faktiskt ganska pigg och på bra humör :) Känns som att jag har vaknat upp ur en liten dvala där allt bara har flytit på. Inget har kännts riktigt roligt, men heller inget som kännts riktigt jobbigt eller tråkigt. Det kan nog bero på att det hänt lite allt möjligt sen senaste veckan, som har skakat runt lite i det gamla vanliga livet.

Idag har ivarjefall spenderats i Västerås med projektet, och jag måste säga att jag giller hela idéen och tjejerna väldigt skarpt :) Har även hunnit med att fixa lite nödvändiga saker hemma och vid datorn. Nu blir det strax lite aerobis då dus-mötet idag blev inställt. Sen är det dags att ladda för lite coaching-skrivning. Uppgiften på 2 till 4 sidor ska vara klar på onsdag och jag har typ noll tid att skriva den på, förutom mitt i natten när man borde sova. Så kanske dags att sätta igång ikväll?

Som lovat...

2010-05-02 @ 22:49:25

...Så kommer här lite bilder från valborg:


Innan forsränningen


Forsränning


Forsränning


Forsränning


Jonna


Johanna


Jonna med Benny och Åsa med Ozzy (som senare rymde...)


Jonna och Benny


Kvällsgrillning


Ännu mer grillning

Detta är bara ett litet urval av bilder, kanske kommer mer sen. Och som ni ser är mina fotokunskaper inget vidare, men ni får hålla tillgodo ändå!

Valborg 2010

2010-05-01 @ 18:04:32
Valborg igår, och håll i hatten, det var galet skoj =) Började med champangefrukost och forsränningen, sen drog vi vidare till ekonomikum och hängde där hela eftermiddagen. Efter det lyckades jag klämma in en liten snabbvisit hemma och sen så av slutades kvällen med grillning, kubb och allt möjligt mer i Flogsta. Lyckades klämma in att träffa både Elin och Emma där också, det uppskattas! Efter mycket om och men blev det till slut en cykeltur ner på stan och en liten träff med Denise innan jag traskade vidare hemmåt. Det hände väldigt mycket roligt, spännande och intressant igår, men det alla bästaste var nog Jonnas försök att bjuda poliser på dammsugare, Benny the flamingo och alla hans upptåg (särskilt när han blev kallad för kängru), vårt urkassa kubbspel och så att träffa allt folk.

Lite bilder kommer senare!