Hej hopp

2010-02-28 @ 22:09:44

Just nu sitter jag i soffan, framför tvn med OS på, med datorn i knät och en chokladkaka och en kopp te bredvid mig. Ett helt okej sätt att spendera söndagskvällen på ;) Äter en ny geisha, som faktiskt är riktigd god :) Så det var en riktig hit!
Tidigare idag har det blivit en del plugg, fika hos mormor och sen träning. Var på ett gympapass, och det var galet jobbigt idag... Men då förtjänar jag ju faktiskt chokladkakan jag äter nu ;) 
Vi är några i klassen som ska springa blodomloppet den första juni, det är en hel mil. Så nu måste jag böra träna ordentligt, så att jag faktiskt orkar springa en mil. Ska ta hjälp av lilla pappsen att göra upp ett träningsschema, som jag faktiskt kommer kunna hålla. Jag måste ju fortfarande hinna med allt annat, så som skolan, hästen, vänner osv. Men nu har jag ett mål medmin träning, nått att jobba mot. Om det känns bra när jag kommer igång med träningen så funderar jag faktiskt på att springa några mer lopp, Lidingöloppet och midnattsloppet lutar det nog mest åt att det blir isf.

Dagens bästa

2010-02-27 @ 18:50:36

Här kommer den ultimata listan, det jag gillar bäst just idag!

Jordgubbste! Verkligen det godaste som finns, särskilt när man fryser som en liten gris.

Söta barn! Har haft ridlektioner idag, och vissa barn är helt underbart söta. Dagens absolut sötaste var en liten tjej i  ena gruppen. Den här konversationen hade vi efter att hon ridit Lukas. Det roligaste var också att vi var i ridhuset de första minutrarna, sen gick vi ut i skogen hela timmen ;)

Barnet: Jessica
Jag :aa
Barnet: Lukas vill inte gå på spåret
Jag: Vill han inte?
Barnet: Nej, för där bor det spöken

Få komplimanger! Fick höra att jag var väldigt pedagogisk med barn idag, det värmde ordentligt och gjorde verkligen min dag :)

Snälla människor! Som ställer upp och hjälper till i alla väder. Till exempel med att knata ut i skogen och upp i snödrivorna med en liten knattegrupp. Stor eloge till er :)

OS! Är alltid lika roligt att följa. Även fast man lider av sömnbrist, och helst av allt vill gå och sova så sitter man ändå där och kollar, på riktig udda sporter så som curling. Det e galet, men är man  sportintresserad så är man ;)

Sen måste vi ju avsluta med en kort liten dagens sämsta lista. Den kommer inte vara lång, jag lovar.

Min tråkiga lördagkväll :( Ska spendera lördagskvällen hemma. Har inget planerat idag, och orkar inte styra ihop något så ikväll blir det till att försöka styra upp mitt liv hemma istället. Tråkigt men sant.

Max :( Måste få dissa max också. Beställade hamburgare i drive-in idag och så missade dom att ge mig min orginaldressing, inte hellt okej där...


Ska bara avsluta med att säga att jag har bestämt mig nu, det finns inte längre någon återvändo... Jag ska springa blodomloppet i början på juni. Det är en hel mil!!!  Vad har jag gett mig in på? Måste börja ta tag i löpträningen snart, om jag inte ska dö...



Kritan

2010-02-26 @ 19:47:37
Justja. Måste ju bara berätta att jag träffade Kristina på bussen idag, alias Kritan <3
Det var verkligen grymt länge sen, så det var definitivt trevligt att snacka! Kom in på att prata gamla stallminnen, och de är helt underbara att ha. Vi var helt överens om att bättre barndoms-minnen går knappt att ha. Alla övernattningar i baracken, ommålningen av klubbis, Sofias spräckta byxor, min skrattattack när jag skulle ta mig upp på Patricia, Åkes tappade hammare, Kritans städmanier i Klubbis, alla hästens dag (tex vårt men in black nummer, alla julshower (Vad sägs om vår lejonkungen-gymkhana?) alla stallrallys, alla mysryshelger och myskvällar, alla tokiga (och mindre tokiga) avramlingar. Det finns så otroligt mycket minnen <3

Knäpp igen

2010-02-26 @ 19:39:19
Tjohoo! Äntligen kommit hem till mina föräldrar från stallet! Hästen var helt knäpp idag. Ville först inte komma in från hagen, utan fick jaga henne en bra stund. Sen när det var dags för ridning var hon helt plötsligt livrädd för det mesta, särskilt för snö som droppade från träden vilket man i och för sig kan förstå. Men det värsta var när vi allvarligt talat inte höll på att komma förbi en gren som låg på vägen. Jag undrar bara, vad har hänt? Hon brukar vara cool som bara den, men inte idag tydligen.

Ikväll blir det mys med familjen, för imorrn blir det till att bege sig upp och jobba. Ska ha Emmas båda lektioner och Johannas sista grupp. Så det ska bli trevligt att få hålla lite lektioner igen. Det var ett tag sen nu...

För resten av helgen finns inga direkta planer. Men imorrn kväll ska jag nog kunna hitta på nått skoj och på söndag blir det troligtvis lite häng med kära Jonna och en del träning. Sen borde jag ta tag i allt annat som borde göras också. Så som att skriva klart mitt cv, påbörja lite jobbsökande, leta lägenheter, fundera ut vad som ska hända med mitt liv i höst och plugga. Måste skriva en debattartikel, fixa en skola att ha hälsoundervisning i samt skriva en lektionsplanering... så det finns att göra med andra ord.

Skavsår :(

2010-02-23 @ 20:31:23

Jag har oont... Har skavsår på båda mina stackars hälar. På både insidor och utsidor :( Inte roligt... Nu har jag iaf fått gnälla lite, så nu är det bättre ;)  Det har hänt en del den senaste tiden, men om jag ska välja några godbitar så var det melodifestivalen-kväll med Jonna i lördags, trevligt som alltid :) Och igår träffade jag Lisa en stund, det var riktigt länge sen sist, så det var trevligt. Och idag gick det framåt med lilla hästen. Det gick både att bromsa och gå förbi läskiga saker utan att hon slog ifrån sig och tramsade omkring.

Imorrn blir det frukost med Elin på Norrlands, fixa vårt core-pass med Iah och Elin och föreläsning mellan tolv och tre. Sen blir det nog lite shopping påvägen hem, har kollat ut ett par skor jag ska köpa iaf! Och det skulle inte förvåna mig om jag kommer hem med något mer också... Sen blir det att träna något på kvällen också. Men jag vet inte riktigt vad, jag har inte lyckats hitta nått riktigt roligt pass på onsdagar än. Men nått blir det väl!

På OS-fronten har det blivit några medaljer till, hela 7 stycken har det blivit :) Nu är det dags att se på skidskytte!

Friday again

2010-02-19 @ 09:44:16

Här kommer ett snabbt litet inlägg innan jag måste skynda till bussen. Ska nämligen åka hem till mina föräldrar. Fast anledningen till att jag ska dit är en annan, ska nämligen till stallet och rida lilla galningen sen, och stallet ligger ju typ granne med mina päron. Så då passar jag på att äta lunch hos dom, såhär i slutet av månaden när pengarna börjar tryta ;)

Det blir dessutom uteritt med Jonna och kanske Åsa idag! Trevligt värre :) Annars har jag inga direkta planer för helgen, vi får helt enkelt se vad som dyker upp! Nu tar vi en dag i taget.

Det blev dessutom två till medaljer i OS igår! Anja Persson tog brons. Helt galet efter den där kraschen. Jag har lovat mig själv en sak, att ALDRIG ställa mig på ett par skidor och åka störtlopp. Det skulle säkerligen bli min död... Hörde dessutom på radion att ngn tjej tagit OS-guld i Iceracing. Vad tusan är det för sport??? Har aldrig hört talas om, men sålänge det blir fler OS-medaljer så är jag nöjd :)

Måste bara avsluta med att säga att jag är väldigt nöjd med min nya mobil!

Sony Ericsson W715

2010-02-18 @ 11:50:33

Tentan är avklarad! Tror att det gick helt okej, förhoppningsvis godkänd iaf. Och sen det bästa av allt: Jag har köpt ny mobil :D Det blev en sån här:

 

Time goes by...

2010-02-17 @ 12:37:13

Livet flyger fram som vanligt, även fast att jag är grymt trött. Fast nu har det sin förklaring, har tenta imorrn, måste hinna med träningen, hästen, kompisar och allt annat, trots att det är OS. Så just nu lever jag på väldigt lite sömn, men det funkar :)

Och appropå OS: Två guuld hittills!!! Nu kan det ju bara bli bättre :) Och Björn Ferry är så galet rolig när man lyssnar på intervjuer och liknande. Han babblar på om tulpaner, filosofer, rövhäng och jag vet inte allt vad han snackar om, underhållande är det iallafall.

Annars så har jag tenta imorrn. Så de senaste dagarna har bestått utav väldigt mycket plugg. Igår han jag med att vara lite duktig också och lämna blod samt ta en tur till banken. Blev lite shopping också, ett linne :) Och så har jag äntligen kollat ut vilken mobil jag vill ha! Det blir en sony ericsson, man måste ju testa alla märken =) Så imorrn eller fredag ska jag ta mig iväg och inhandla min nya telefon :) Det är verkligen på tiden... min gamla mobil börjar spöka allt mer och mer.

Nu blir det lunch och sen lite OS och ännu mer plugg, men sen får det vara nog. Sen ska jag äta middag och gå på box med Jonna =) Och så avslutas kvällen med ännu mer OS... är skidsprinten ikväll, den får man ju inte missa

Myspys

2010-02-14 @ 16:43:32

Jag är tröööttt. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men jag har varit galet sliten de senaste dagarna. Får hoppas på att det vänder snart! Idag har jag iallafall hunnit med en tur till stallet. Blev en lugn uteritt i snön, riktigt myspys :) Pratade även en bra stund med Viktoria, som har lilla Gustav. (eller lilla, och lilla, han är typ 175 cm hög) Hon e iallfall riktigt trevlig! Jag trivs super i stallet än sålänge. Alla jag mött hittills är väldigt snälla och trevliga, sånt gillas.

Jag har faktiskt hunnit plugga lite idag också. Men det borde bli betydligt mer av den varan med tenta i nästa vecka. Jag har inte pluggat alls så mycket som jag behöver, har inte ens två av böckerna... Men,men det löser sig nog, det brukar det alltid göra :)

Nu blir det snart lite träning, ett jympapass på friskis. Ska bli skönt att få svettas lite :) Sen blir det lite söndagsmys med Jonna och vår utmärkta fruktsallad!!!

Äntligen fredag!

2010-02-12 @ 09:23:02
Äntligen fredag!!! Känns grymt skönt :) I helgen ska jag sova, är grymt trött. Känner att jag börjar bli ganska sliten. Men nått roligt ska vi nog kunna hinna med i helgen också ;) Igår var en riktigt lång dag, först skola, sen stallet och så avslutades det hela med aerobics. Hästen var lugn igår igen, tills vi kom till galoppen. Efter det hade hon allvarliga damp-problem. Men det går åt rätt håll iallafall :)

Nu är det dags för skola igen. Har en föreläsning om kost med världens sämsta föreläsare, hon kan inte ens argumentera för sina åsikter, inte okej. Efter föreläsningen så blir det lunch med Iah och Elin och sen så ska vi börja konstruera vårt core-pass. Det blir nog lite tentaplugg också ifall vi hinner. Det är dagens planer så långt.
Over and out, dags för skola!

Min inneboende, hon behöver sysselsättas...

2010-02-10 @ 13:34:57

Dagens skola är avklarad! Hade coaching igen, vilket var helt okej. Det var ganska nyttiga saker att tänka på som togs upp, men förra gången var mycket roligare. Erkans kommentarer är i och för sig alltid roliga =)
Nu blir det lite plugg. Vi har redovisning imorrn, men det känns bra. Den är nog så gott som helt förberedd. Däremot så har vi tenta nästa vecka, och jag har inte börjat plugga än... Så nu blir det till att sätta igång, jag börjar nog med att sätta mig in i lite sjukdomar. Frågan är bara var jag ska börja, ryggbesvär? Demens? eller ångest kanske? haha, det är alltid lika svårt att komma igång.

Senare i kväll blir det iallafall ett corepass med Elin :)

Supertisdag

2010-02-09 @ 19:40:37
Idag har vart en riktigt bra dag! Har fått en hel del positiva vibbar, vilket behövdes. Har känt mig lite låg då och då den senaste tiden på grund utav lite olika saker.
JMen idag har som sagt vart en bra dag :) Jag har haft undervisning i skolan idag i flera timmar! (kors i taket) Gick först från tio till tolv och sen hade vi redovisningar av våra sjukdomar från ett till tre. Gick faktiskt riktigt bra, även fast Johnny (vår käre lärare) beslöt sig för att komma till vår grupp precis när jag redovisade och ställa diverse svåra frågor. Jag tror att jag lyckades svara ganska bra :) Så det är jag glad för.

Sen har jag hunnit med en fika tillsammans med Johanna. Var riktigt roligt att träffas, det var ett tag sen nu. Det ska vi definitivt göra om! Hon hjälpte mig dessutom att se lite grejer i ett annat ljus, jag fick lite mer grepp om saker och ting vilket var riktigt skönt. Så det känns riktigt bra! Tack för det Johanna <3

Och för att verkligen sätta pricken över i:et idag så har jag köpt två par skor :)


Trevlig helg :)

2010-02-07 @ 20:30:30
Söndag kväll igen och ingen söndagsångest, härligt värre :) Den här helgen har vart riktigt bra :) Det började med utgång i fredags i trevligt sällskap :) Var riktigt roligt och jag har konstaterat att det är väldigt blandat folk på flurran. En hel del folk i vår ålder, samt en del typ 50 plussare och lite allt möjligt där emellan... Gamlingarna kan vara väldigt underhållande att titta på måste jag säga. Trevligt med lite liveband också! Enda nackdelen den kvällen var att det försvann en del pengar...

Sen fortsatte helgen med lördagen. Lite träning, hästen och sen bara chilla hemma och titta på medlodifestivalen stod på schemat. Jag trodde inte lilla Beauty var riktigt lika pigg som hon vart tidigare, men tji fick jag. Så fort vi kom till galoppen blev hon galen igen, vilket resulterade i att hon typ inte kunde skritta på hela vägen hem utan taktade, backade ner i diken och småtravade på stället hela vägen. Vi får hoppas på att hon lugnar ner sig snart :)

Idag har vart en lite hektisk dag. Har lyckats klämma in lunch hos mamma och pappa, en tur till Ikea vilket resulterade i en del småsaker, träffa Isabelle en snabbis, fika hos mormor och Nisse samt lite träning. En helt okej dag med andra ord :) Nu blir det till att ladda batterierna framför tvn inför en trevlig skoldag imorrn! Har undervisning hela den här veckan, samt två redovisningar. Det blir nog bra! Nu är det dags att se på En annan del av Köping!

Snabb update

2010-02-05 @ 15:51:42
Nu ska jag fixa iordning mig och dra iväg till Jonna! Blir lite middag och trevligt först och sen ska vi tydligen på After work på Flurran. Kan nog bli trevligt, en ny upplevelse!

Grattis brorsan!

2010-02-02 @ 13:22:14
Är ledig en tisdag som denna, vilket är riktigt skönt. Har inga lektioner imorrn heller, men då blir det till att plugga med Pär hela dan. Idag fyller iallafall min kära lillebror 15!!! Så i kväll blir det saft och tårta hemma hos mamma och pappa. Det blir nog en liten tur på stan innan jag åker dit också, så får vi väl se om jag kommer hem med ngt roligt :)