Globen :)

2009-11-30 @ 10:10:53
Nu är det måndag igen! Helgen har vart bra, om man bortser från att jag fick nått virusskit på min dator igår morse. Så nu har jag suttit och grejat med det sen 8 imorse, fast jag borde ha pluggat. Men tack och lov så lyckades jag lösa det hela med lite telefonsupport från min pappa. Så nu är min dator fitt for fight igen, tack och lov! Jag borde ju som sagt ha pluggat fram tills nu, men det får jag ta efter att jag träffat Isabelle och Karin istället, måste gå om typ en haltimme och då känns det jobbigt att sätta igång med nått vettigt nu ;)

I lördags var det stallet som vanligt. Hade en avramling från Kejsarn. Han är stor, men hon gled av när han busade lite så ingen skada skedd. Igår var det globen med kalshemsgänget! Var riktigt roligt att träffas igen, även fast vi var några man kort. Men roligt hade vi som var där :)
Ikväll händer inte så mycket, måste ju plugga eftersom det inte blev nått nu, och sen blir det kanske lite träning. Inte direkt spännande planer, men ibland måste man ju ha sånna dar också.

Mina nya skor!

2009-11-26 @ 17:02:13

 




Mina nya skor! Eller ungefär, mina har svart istället för vit sula men annars är dom lika. Jag diggar dom! Jag behövde verkligen ett par nya sneakers!

Fyrishov

2009-11-26 @ 16:49:28
Måste ju bara berätta att jag och Jonna va på fyrishov igår! Tanken var att vi skulle simma, vilket vi gjorde men det blev en hel del mer! Vi började med att simma i en timme, tycker vi va väldigt duktiga. Va en supercool liten kille där som hoppa simmhopp, hade typ nån privatträning. Han är min nya idol! Han kan inte ha vart mer än elva, och han dök baklänges från 7an och gjorde en massa andra coola saker! Jag är impad!!! Jag försökta övertala Jonna att göra som han men hon ville inte ;)
Efter vi simmat började vi leka :) Åkte rutchkana en massa gånger, åkte runt i strömen, både med och utan leksaker och roade oss med annat roligt. Jag tror att dom som var i gymmet hade väldigt roligt åt oss när vi lekte runt, de va typ inget annat folk alls i den roliga poolen. Sen var vi in på relaxavdelningen och bastade och bada bubbelpool, superskönt! Efter det var vi förbi ica och åkte sen hem till Jonna och laga mat. Blev en sallad framför bonde söker fru och paradise hotel :) 
En väldigt lyckad kväll! och jag uppsakattar att Jonna gör lika dumma saker som jag...

Turddag =)

2009-11-26 @ 14:42:47

Jag börjar misstänka att idag är lite av en turdag <3 Känns som att det mesta har gått rätt idag. Nu hoppas jag bara på att jag hinner transkribera en till intervju innan det är dags för middag och sen träning. Blir ett aerobic pass, ska va ett teampass idag med flera ledare, och det brukar alltid va superkul så jag hoppas på det!!!
Jag har nyss kommit hem från stan. Har klippt mig på Hair and face stockholm. Blev positivt överaskad, är supernöjd (inte så stor skillnad, men ändå lite och det känns en enorm skillnad, mycket lättare) plus att det var billigt, bara typ 270 kr. Sen fick jag en flaska hårspray också, I like! Se har jag vart på apoteket och köpt lite nödvändiga saker som värktabletter och tandtråd. Sen bestämde jag mig för att ta en tur förbi banken och växla in alla mina mynt. Fast växlingsmaskinen var trasig, så jag fick stå och vänta på att få hjälp. Efter en stund kom iaf en trevlig tjej och fixade den, hon gav mig alla mynt som fastnat i maskinen och så fick jag växla in dom igen. Grejen var bara att det va mycket mer mynt än bara dom jag hade, så fick lite extra ;)
Innan jag åkte hem var jag förbi intersport och köpte ett par dojor. Var nått kampanjpris på dom, så dom var nedsatta från 900 till 390, det gillar vi =)
Hittade ett par träningsskor jag vill ha på stadium också, kanske nått att önska sig i julklapp?
Nej, nu måste jag börja transkribera så jag hinner klart!

Pengar imorrn!!!

2009-11-24 @ 16:25:53
Min otur har nog vänt! Eller iallfall återgått till det normala, jag vet inte om jag haft så mycket tur. Jag har inte lyckats vinna en resa till miami eller hittat 100 000 i en väska. Men det är tillbaka till det normala iaf!!!
Igår var det dus-möte med middag på java. Trevligt som vanligt och väldigt gott! Idag har bestått av plugg hemma hos Isabelle. Nu ska jag snart bege mig iväg och handla för mina sista 50 kronor i plånboken (hurra för pengar imorn!) och sen ska jag träna ikväll. Tror att det blir ett jympapass vid halv åtta.
Imorrn blir det mer plugg hos Isabelle och simning med Jonna och på torsdag ska jag klippa mig!!!

Otursdag

2009-11-22 @ 16:11:58
Idag är definitvt inte min dag. Idag är en sån dag då man bara ska bädda ner sig i sängen och gå i ide. Inte kliva upp på hela dagen. Tyvärr så gjorde jag misstaget att gå upp. Det hela började med att jag vaknar tidigt och slänger mig upp för att jag tror att jag försovit mig. Efter mycket funderande kommer jag fram till att klockan är halv sex en söndag, och jag bejöver definitivt inte gå upp än, så jag lyckas somna om. Nästa grej som hände var att jag tänkte ta en promenad. Börjar gå och sen när jag är allra längst bort känner jag att jag börjar få skavsår. Finns ju inte så mycket att göra utan jag måste ju knalla hela vägen hem, vilket resulterar i ett mega skavsår som täcker HELA min häl... Det hela fortsätter med att jag skriver ett sms, och skickar till fel person. Inte hela världen då jag inte skrev nått hemligt, men dock jobbigt.
Sen bestämmer jag mig för att baka muffins. Helt klart en dålig idé. Det första ägget spricker helt när jag ska knäcka det och rinner ut över bordet, och ner på golvet. När jag ska ta ut muffinsarna bränner jag mig på ett finger på rören högt upp i ugnen. Först blir skinnet alldeles vitt och hårt, och sedan lossnar det  så nu har jag ett fint brännsår på fingret, mindre mysigt. Helt klart en dålig idé med muffinsbak.
Allt det här hände hos mina föräldrar, när jag sen kom hem så fortsatte allt elände. Först slår jag i huvet i ett skåp i köket, så jag har fått en bula, jag fick leta efter min stekpanna i typ 20 minuter för att nån idiot har tagit den och sen ställt in den i helt fel skåp och när jag nyss packade ur min väska så lyckades jag ha ner en hylla i min garderob, så nu är det saker över hela botten i garderoben, och jag orkar inte göra nått åt det.
Det här är nog värsta dan på länge, och det hemskaste är att den inte är slut än. Jag tänkte dra mig iväg på ett jympa pass snart, men det är nog en dålig idé som troligtvis kommer sluta med att jag blir påkörd på vägen dit eller hem, lyckas ramla på passet och typ bryta en arm eller nått annat dumt.
Fast dum som jag är så kommer jag att hoppas på at jag haft min otur för idag och bege mig iväg till passat ändå!

Söderby

2009-11-20 @ 09:26:48
Jag blir så less på folk som snackar om sånt som inte stämmer. Varför inte bara hålla sig till det som stämmer? Särskilt när man påpekar för andra att hålla sig till sanningen så borde man väl definitivt göra det själv. Ja,ja det spelar ingen roll nu, gjort är gjort.
Var iallafall med Jonna ut till Söderby igår :) Hennes lilla islänning va riktigt söt! Och stallet va supertrevligt, med stort uppvärmt omklädningsrum + ett varmt kök, i like! Idag ska jag fortsätta med mina transkriptioner och så ska jag fika med Elin lite senare. Ska bli riktigt trevligt, det var ett tag sen vi sågs nu. Annars tänkte jag väl kanske ta en tur förbi gymmet nu på förmiddan!

plugg och islandshästar

2009-11-19 @ 09:19:10
Just nu sitter jag vid datorn och borde transkribera intervjuer, men det är så tråkigt så jag roar mag med andra saker istället ;) Som att skriva här. Sitter också inne på cdon och kollar lite julklappar, jag har nog en liten idé åt pappa. Sen kollar jag lite kläder på hm och lite hästgrejer på börjes, är mycket roligare än att plugga. Fast nu måste jag nog sätta igång. Har lovat mig själv att jag ska hinna transkribera tre intervjuer till imorrn och jag är nästan klar med 2, men har ju en hel till kvar :(
Sen vid 1 idag så svänger Jonna förbi här med bilen så ska vi åka ut till söderby. Ska hänga på och kika lite på hennes lilla islänning hon rider. Ska bli skojigt och se vad det är för liten filur, även fast islandshästar kanske inte riktigt är min grej. Sen ikväll blir det nog lite träning ifall jag hinner och lite mer intervjuer. Det är nog dagens planer! Nu måste jag verkligen sätta igång med plugget...

Dagens planer

2009-11-17 @ 09:49:31

Idag gör vi våra sista intervju!!! Känns riktigt skönt! Eller har en kvar tills imorrn, men det blir chill.  Sen gäller det bara att transkribera allt :( Så vi ska iväg till en till skola vid elva idag. Sen lär jag väl hinna hem ett tag innan det är dags att bege sig iväg till Jonna igen för lite middag och sen box! Ska bli riktigt trevligt.
I övrigt så måste jag boka klipptid. Jag måste verkligen klippa mig så snart jag får pengar nästa gång. Mitt hår börjar bli riktigt odrägligt...
Jag tänkte också försöka ta tag i att leta medryttarhäst, fast det väntar jag nog ngn vecka med, det är lite mycket med examensarbetet just nu. Men om nån vecka ska jag ta tag i det och försöka hitta nån trevlig att rida på!

Yeay!!!

2009-11-16 @ 17:58:36
Yeay! Jag har klarat min hemtenta! Fick veta resultatet idag. Jag fick 4, 75 poäng av 5. Det låter inte som så mycket, men hemtentan var STOR. Jag fattar inte riktigt hur dom räknar, när det är typ 1-2 sidor per fråga, och man kan max få 1 poäng?!? Men jag bryr mig inte, för jag klarade den!!!

bråk och tjafs

2009-11-16 @ 09:27:09
Måndag morgon igen... suck. Ska snart iväg till skolan för en föreläsning, sen ska jag och Isabelle vidare till den 3e skolan för att fortsätta intervjua. Sen blir den sista imorgon. Skönt att snart ha all gjorda! Sen när jag kommer hem ikväll blir det nog lite träning. Annars har jag inga direkta planer. Vet ju inte riktigt när jag kommer komma hem heller.
Igår hände en hel del. Var förbi hos mina föräldrar och bakade chokladrutor =) Gott värre!!! Hann även med ett rejält bråk med pappa och lillebror. Var väldigt länge sen jag bråkade med nån av dom, men igår blev det för mycket, det är som om allt bara ska kretsa kring dom jämnt. Nu är vi sams igen iallafall. Ingen av oss är särskilt långsinta.
Sen så ska jag inte rida Lady längre. Hon som äger henne kom fram till att hon inte vill att nån annan ska rida Lady, för hon blir så jobbig då för hon är så känslig. Känns lite surt, men det är väl lika bra att det blev såhär redan nu iallafall.
Så nu står jag utan häst att rida igen :( Vill verkligen hitta nån att rida på tills i vår då jag inte ska hålla till på Lagga längre. Och jag vill ju inte stå helt hästlös hela våren. Får börja leta lite nya hästar att rida nu! Det allra bästa vore att hitta nått att rida på i Sävjatrakten. Nära till mina föräldrar, plus att jag känner ju flera som rider hästar däromkring = sällskap på ridturerna! Det vore det ultimata. Får kanske ta en tur förbi stallen och se om man kan hitta nån att rida på där...
Blev ett väldigt långt inlägg som handla mest om bråk och tjafs, men nu lämnar vi det bakom oss och siktar framåt!

Lördag igen

2009-11-14 @ 21:52:53
Då var det lördag igen! Idag har spenderats i stallet som vanligt. Hade gymkhana på Cizen imorse! Var superskoj! Han är så söt <3 Även fast han börjar bli lika långhårig som Kejsarn. Mina lektioner gick bra. Hade en avramling från Amanda i galoppen. Ryttaren hamnade i obalans och så åkte sadeln med runt. Men ingen gjorde illa sig, så då uppsakttar vi avramlingar ;)
Imorrn har det blivit lite ändrade planer, så ingen ridning. Men ska förbi Ikea med mamma och pappa. Dom har lovat mig ett nytt täcke! Det gillar vi =) Har vi tur kan man kanske hitta lite fint julpynt man kan få också!


Red den här lilla killen idag! Han e så söt!

Det går bra nu

2009-11-12 @ 18:20:01
Nu ska jag snart bege mig iväg på ett aerobicpass. Jag börjar känna mig lite krasslig, men har jag tur blir det bättre efteråt, har jag otur blir jag sämre. Så blir det alltid när man känner sig lite halvkrasslig och tränar, det vänder alltid åt nått håll.
Annars känns allt väldigt bra nu. Jag känner mig väldigt tillfreds med alla beslut jag har tagit. Det känns bra och nu ser jag fram emot en riktigt rolig vår med lediga helger, mycket trevligt med alla fina vänner, idrott, förhoppningsvis en massa bra klasskompar och att bara ha så roligt som möjligt =)
Men innan det så är det jul. Nu börjar julkänslorna komma! När det blir mörkare och kallare ute, då kommer dom små känslorna krypande. Jag älskar julen och tiden innan. Är alltid mysigt med pepparkakor, julbak, julmust, adventskalender, glögg i små mängder, julklappar, julklappspapper, lucia och allt annat roligt!
Det känns bra nu helt enkelt!!!



Djävulens påhitt

2009-11-12 @ 09:32:27
Jag har lite tråkigt :( Har egentligen en massa saker jag borde göra, som att städa, fixa iordning mig själv, diska och transkribera intervjuer. Jag måste bara säga att transkribera är djävulens påhitt. Så jäkla drygt, sitta och lyssna på bandspelaren och skriva av allt som sägs. Så man får spola tillbaka och pausa hela tiden. Jag höll på typ 1,5 timme igår kanske och jag hann med lite mer än 1/2 intervju. Och allt som allt måste jag transkribera 10 stycken. Jag vill ha en superhjälte som kan komma och göra det år mig =)
Igår gjorde vi allafall dom första intervjuerna, gick bra. Så idag ska vi till nästa skola. Fast vi ska inte vara där förrän vid 2 så fram tills dess spenderas hemma. Veckorna går så fort, nu är det snart helg igen :) Det gillar vi!

Träningsvärk i tummen?

2009-11-10 @ 14:24:51
Idag har jag och Isabelle fixat klart allt inför intervjuerna. Imorrn bär det iväg till skola nr 1! Det kommer innebära tidig uppgång :( Jag har vart otroligt seg den senaste tiden, har legat kvar så länge som möjligt. Men nu måste jag upp i tid. Jag har också hunnit äta pannkakor till lunch =) Väldigt gott!!!
Ikväll blir det box med Jonna igen! och så blir det middag hos henne först! Så imorrn kommer jag säkert ha träningsvärk igen. Efter förra veckan hade jag världens träningsvärk i underarmarna och i muskeln som sitter i handen, under tummen. Hur lyckas man få träningsvärk där?
Nej, nu ska jag slappa framför tvn och datorn tills jag ska till Jonna. Borde plugga, men jag har tappt motivationen. Jag orkar verkligen inte, så jag skjuter fram det.

Ridstövlar

2009-11-09 @ 11:56:05
Jag börjar först klockan ett idag. Ska träffa Isabelle då, och sen ska vi träffa vår handledare kl 16. Det är ju helt värdelöst att börja ett. Man hinner inte med att göra nått vettigt innan, och det är ändå så lång tid så man vill hitta på nått. Värdelöst enligt mig. Så min morgon har bestått av att plocka, fixa lite med datorn och göra små, onödiga saker. Så nu börjar jag bli uttråkad. Vad ska man hitta på?
Jag har också roat mig med att titta lite på ridstövlar.Jag skulle verkligen behöva ett par nya, då mina faller sönder, bit för bit. Snart finns det inget kvar av dom. Men vad säger ni om nått av dom här paren:

                 

Jag vet inte riktigt vilka jag tycker bäst om. Men jag är iallafall nere på 2 alternativ från Hööks. Och nu kom jag att tänka på att jag skulle verklign behöva ett par ridskor också. Som man kan ha i stallet och rida i, när man inte orkar ha ridstövlar. Och så ett par shortchaps... Hmm, nått att kika på när man är på globen kanske???

Söndag

2009-11-08 @ 16:38:40
Idag har jag haft fullt upp hela dan. Jag masade mig upp runt 9 och drog iväg till fågelsången för att rida Lady. Fick skjuts dit av pappa, det tackar vi för!
Red dressyr i ridhuset. I början var hon jobbig som satan, bogarna sköts ut hit och dit och hon tyckte det var roligare att köra upp huvet och sticka iväg nån helt annanstans än att jobba. Men det släppte tack och lov efter ett tag, och i slutet var hon superfin <3 Hon tag alla galopper där jag ville, och bara en gång försökte hon springa in i galoppen. I traven i slutet var hon verkligen superfin! Det kan nog bli en bra ridhäst av henne också en vacker dag. 
När jag var klar hjälpte jag Eleonor att lunchfodra, sen tog jag bussen hem. Jag fick gå hem från stan eftersom jag hade min cykel hemma. Jag fick ju skjuts med pappa imorse, och jag har inga pengar på stadsbusskortet. Jag har hunnit handla lite mat idag också. Tog en cykeltur förbi Willys nyligen, så nu har jag mat så jag borde överleva en vecka till =)
Nu ska jag snart bege mig iväg till friskis. Ska gå på ett jympapass. Funderade på att sola efteråt, men det skjuter jag nog fram tills imorrn. Måste ju ha nått att se fram emot då också! Nej, nu måste jag dricka upp mitt te och börja byta om.



Jag avslutar med en liten bild på allas vår älskade Emil, bara för att han var så pissigt jobbig igår.

Trött

2009-11-07 @ 18:41:44
Tjohoo, det är lördagkväll och jag sitter hemma framför tvn igen. Jag vet inte riktigt vad det är nu, men jag orkar inte ta tag i nått. Så då blir det att jag sitter hemma utan nått vettigt att göra. Jag  skyller på hösten och mörkret ;)
Idag har jag iaf vart i stallet hela dan. Har gått utmärkt. Kom på att jag faktiskt hade 2 avramlingar förra veckan. Fast av samma ryttare från samma häst. Lilla Julia gjorde två störtdykningar från Emil i galoppen. En gång när han slog på en tvärnit, och sen en gång när han gjorde världens spark när hon försökte hindra honom från att tvärnita igen. Är han inte härlig?
Sen hade  det kunnat bli en avramling till.Calle tyckte det blev lite väl skoj och brallade en del i galoppen. Men Johanna var duktig och fick stopp på honom innan det blev nån ofrivillig avsittning. De här veckan vart det ingen avramling alls, det var nog inte ens nära.
Imorrn ska jag rida Lady på förmiddan. Sen blir det nog lite träning på kvällen.

Ungnen ska dö...

2009-11-06 @ 19:40:17
Jag har lyckats igen. Jag förstår inte var dessa hatkänslor mot stackars lilla mig kommer ifrån. Jag pratar så klart om ugnen. Jag bakade muffins nyss, och tror ni inte att den dumma ugnen attackerar och bränner min stackars hand? Den här gången lyckades jag bränna mig mitt i handen. Jag tror att ugnar har något dolt hat mot mig av någon konstig andledning, jag har tappat räkningen på hur mång gånger jag lyckats gränna mig vid det här laget. Jag ska sluta använda ugnen...
Nu ska jag snart skicka in mitt pm också som är klart. Härlig fredagskväll va? Men nu är snart mitt pm ur världen =)

Vad ska man göra?

2009-11-05 @ 17:48:22
Åh, jag blir galen. Hur svårt kan det vara att få tag på en rektor? Vi har nu fått tag på 3 av 4 skolor som ställer upp på vårat examensarbete, så det är positivt! Men den 4e skolan får vi ingen kontakt med. Har mailat och ringt, men rektorn är aldrig där. Vad gör man då?
Idag har varit väldigt lugn och väldigt tråkig. Har inte gjort mycket vettigt alls. Har läst igenom mitt pm lite och finjusterat en del och försökt få tag på rektorn. Imorrn måste jag hitta på nått vettigt efter att jag skickat in mitt pm, men frågan är bara vad man ska hitta på, nån som har nån bra idé? Nu ska jag diska upp efter mina pannkakor och sen ska jag ge mig iväg på ett aerobicpass.
Hoppas ni har haft en roligare dag än vad jag har haft!

Beslutet är fattat

2009-11-04 @ 17:25:30
Jag har bestämt mi för att inte ha lektioner i Lagga i vår =( Kommer definitivt att sakna det, alla elever och hästarna. Det är nästan så man till och med kommer sakna Emils tvärnitar. Men eftersom hela lördagarna går åt som det är nu, och jag har en massa annat som måste fixas i vår så får de va nästa termin. Men jag kommer inte överge stallet helt, och jag hoppar gärna in och har lektioner när nån annan är borta. Men självklart kommer jag att sakna att ha mina egna grupper...

 Ally och jag under en tur ut i skogen med en nybörjargrupp för nått år sen!

hatar tvättstugan

2009-11-04 @ 10:00:11

Idag bir en dag hemma med tvätt, städning och pm-skrivande. Jag vill INTE. Så grymt tråkigt. och sen blir det ju inte bättre av att det var fullt i tvättstugan när jag var ner i morse, så det var bara att knata alla 4 trappor upp igen. Så nu har jag nyss vart ner igen och kors i taket, jag fick tvättmaskiner. Halleluja!

Nej, nu fokuserar vi på nått roligare! Igår var jag på box med Jonna, det var faktiskt riktigt roligt. Och Jonna - jag har träningsvärk, och det e bara ditt fel ;) Innan boxen åt vi middag tillsammans hos Jonna, gjorde nån soppa.
Och på dan igår var det ju meningen att jag skulle skriva pm, men jag var och åt lunch med Lisa istället, och ägnade mig åt helt andra saker... Så det kan gå. Var på dragon place, riktigt gott med kinabuffé =) Så jag behövde inte laga mat själv en enda gång igår! Tack gode gud. Laga mat måste vara det tråkigaste som finns, helt klart. Eller, skriva pm är kanske ännu tråkigare...

Beslutsångest

2009-11-03 @ 09:31:22
Nu har jag bestämt mig. Det måste bli såhär, det går inte annars. Nu känns det jobbigt, även fast jag fattat rätt beslut. Jag kommer definitivt att sakna det som varit, men det är dags att gå vidare, att upptäcka nya saker. Så det är såhär det måste bli.

Återträff <3

2009-11-02 @ 17:39:17
Nu är biljetterna bokade, biljetterna är hämtade och allt är klappat och klart. Söndagen den 29 november blir det återträff på Stockholm internationall horse show. Jag pratar så klart om karlshemsgänget!


Det kommer bli toppenskoj!


Saknar er! Synd bara att inte Janina och Lovisa ska med  :(

jag hatar datorer

2009-11-02 @ 16:22:40
Nu känns det äntligen som att vi börjar komma nånvart med årt arbete! Den första skolan har tackat ja till att vara med! Så nu väntar vi på svar från de andra fyra skolorna. Idag har jag styrt ihop lite mer med Isabelle på förmiddagen. Sen har jag vart på stan och fikat med Lisa. Träffade Johanna inne på Storken också. Nu försöker jag börja på mitt pm, men min dator har bestämt sig fö att hata mig, så jag kan inte få upp formatmallen man ska skriva i :( Jag får helt enkelt vänta med arbetet tills imorrn =) och göra som jag brukar göra när det gäller tekniska problem, stänga av datorn och hoppas på att det löser sig av sig självt tills nästa gång jag startar datorn! Tyvärr brukar det inte vara en så bra plan för det mesta...
Nu måste jag snart börja med maten och sen är det träning med mamma som gäller. Vet inte riktigt om det blir ett dansaerobis eller ett pulsmedel än, det visar sig!