Lady

2009-10-30 @ 21:38:24

Då har man skaffat medryttarhäst. Ska börja rida Lady typ 1-2 gånger i veckan. Det gick faktiskt ganska bra att rida idag. Hon går oftast fint i skriiten och traven, det är galoppen hon har lite svårt för. Hon fattar rätt galopp där hon ska nu, men har lite svårt att bära sig i ridhuset. Men det ska vi nog kunna jobba på :) Fint stall med ridhus också, ett stort plus =)
Imorrn så blir det Lagga hela dan och på söndag blir det lugnt!



Jonna och Jessicas mellis

2009-10-30 @ 12:57:47
Tjohoo!
Nu ska jag snart dra mig ner mot station. Ska och provrida Eleonors häst Lady. Vi får väl se hur det går, ska bli roligt iaf =) Hitills har jag intre gjort så mkt idag. Städat lite, fixat lite smågrejer och allmänt slappat. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, har inga direkta planer.
Igår var jag och Jonna på aerobis. Var hur kul som helst :D Efteråt var vi hem till mig och åt fruktsallad. Det var så gott så vi bestämde oss för att skriva en kokbok - Jonna och Jessicas mellis! Hur bra låter inte det?!
Sen kommer det även att komma ett matlagningsprogram, mellis på 10 minuter, med Jonna och Jessica ;)

Superkombo!

2009-10-29 @ 17:48:11
Idag är det snorkallt inne hos mig igen :( Det pendlar lite upp och ned här, och jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör att det blir superkallt ibland... det finns lixom ingen logik i det hela. Idag har spenderats tillsammans med Isabell på Ilu. Vi har kommit fram till att vi jobbar riktigt bra ihop =) Vi får mycket gjort, det går snabbt plus att vi har riktigt roligt under tiden! Bättre kombination kan det ju inte bli.
Nu ska jag snart bege mig iväg och träna. Ska gå på ett aerobicpass, och Jonna ska hänka på! Sen blir det dusch och kanske lite bastu, förbi kvarnen för att handla lite gott och sen vidare hem till mig för lite kvällsfika :)

Mörkt redan

2009-10-28 @ 16:56:32
Nu är det redan mörkt ute, och klockan är inte ens fem :( Idag har jag bokat globenbiljetter. Ska på stockholm horse show med en del av karlshemsgänget på söndagen. Det ska bli riktigt roligt att ses igen! Så nu är alltså biljetterna kirrade.
Idag har jag också träffat Isabelle och fixat en del med vårt pm och så har jag vart på stan och ätit lunch med Elin! Det blev en sväng på stan också, köpte schampoo och balsam. Ikväll blir det träning, ska gå på ett pulsmedel!
Resten av veckan blir nog bra! Imorn ska jag fila lite mer på vårt examensarbete med Isabell och sen blir det nog träning plus nått mer roligt tillsammans med Jonna. På fredag ska jag och provrida Lady, vi får väl se hur det går =) På lördag är det stallet som vanligt och sen ska jag försöka få in en bio med lilla mamsen någon gång också.
Härliga planer :)


Köpte detta härliga schampo och balsam. Det luktar underbart <3 Hoppas det är lika bra som det luktar!

start, stopp, nollställ...

2009-10-25 @ 17:54:59

Nu är det söndagkväll igen :) Den här helgen har bestätt utav hästar, hästar och åter hästar. Det gick bra i stallet igår, red Macho. Han var fin och trevlig <3 Mina lektioner gick också bra. Den här terminen tror jag att det bara har blivit 1 avramling, på alla mina 3 lektioner på hela hösten! I våras ramlade dom av konstant, det var nog i snitt 1 till 2 avramlingar per vecka =)
Igår kväll spenderades framför tvn med en godispåse :) Idag har Lagga haft lokal tävling på jälla. Ponnyhoppning var det som gällde. Jag har blivit väldigt haj på att ta tid ska ni veta. Det är vad jag har roat mig med i stort sett hela dan idag... start, stopp, nollställ...start, stopp, nollställ... väldigt varierande arbete =)

Imorn är det dags för helvetesveckan innan examensarbetet sätter igång. Jag går till 17,00 måndag till torsdag... och alla som fortfarande går i skolan har lov :( Jag är avundsjuk. Jag vill också ha lov!

Håll tummarna!

2009-10-23 @ 11:22:05
Här kommer dagens första (och troligtvis enda inlägg) Ikväll är det stallet som gäller. Är hopptävling, första km - omgången. Ska tävla Curre. Jag har inga höga förväntningar direkt, de senaste gångerna jag hopptävlat honom har det inte exakt gått bra. Men,men det är väl bara att ta nya tag! Jag är ledig från skolan idag, och det enda jag behöver göra är att transkribera en intervju, och det är i stort sett klart. Så jag tänkte bege mig ner på stan en sväng snart istället och inhandla lite viktiga småsaker.
Resten av helgen kommer i stort sett enbart att bestå av hästar. Imorrn är det lördag, och stallet hela dan som gäller. På söndag arrangrar vi lokal hopptävling på jälla, så då kommer jag att hjälpa till där hela dan. Jag ska vara tidtagare, yeay! Så jag kommer bli sjukt skillad på att använda tidtagarur =) Kanske nått att sätta upp på sitt cv!
På onsdag nästa vecka ska jag och provrida Eleonors häst, en liten tinker. Vi får väl se hur det går =) Jag skulle gärna vilja ha en medryttarhäst, men har inte så supermkt tid just nu. Det var bara typ nån gång i veckan, så det skulle ju passa ganska bra på det viset. Men vi får väl se hur det går, det märker vi på onsdag!
Neej, nu ska jag byta kläder och dra mig ner mot stan.
See ya!



 


Jag och Curre från ngn gång i våras!

Cykla inte i skogen =)

2009-10-20 @ 20:51:07

Det e svinkallt ínne hos mig. Jag vet inte riktigt vad som har hänt, men idag har det vart kallt hela dan. Ja,ja hoppas värmen kommer tillbaka snart, annars kommer jag snart förvandlas till en isbit...

Idag har spenderats hemma hos Isabelle, och jag är så avundsjuk. Hon bor hur fint som helst. Mitt på kunsgatan (mitt i stan) och lägenheten är jättefin. I like!!! Så nu har vi kommit igång lite med vårt arbete. Idag har vi roat oss med att skriva brev till rektor, lärare och föräldrar.
Dagens roligaste citat var ju helt klart Isabelle när vi pratade om fjällnora vistelsen på idrott och hälsa a: Vi tyckte att vi var jättesmarta som tog en genväg genom skogen. Men det gick inte så bra att cykla där... Deras arbetslag kom fram 2-3 timmar efter alla andra kan vi ju poängtera =)
Jag har även hunnit med att träna lite idag. Var på ett aerobis pass med mamma :) Nu är det Ugly Betty och snart Desperate housewifes som gäller! En hederlig gammal tv-kväll helt enkelt!

Oh, baby baby it´s a wild world...

2009-10-19 @ 13:09:16
Idag har jag ingen skola :) Och jag har bestämt mig för att ta en helt pluggfri dag, då jag lämnade in hemtentan igår efter mkt slit. Så idag har jag hunnit med en tur förbi gymmet och träffa Lisa en liten stund. En liten stund var ordet, gick bara förbi ica tillsammans och handlade lite, men det var trevligt som alltid. Nu gäller det att snabbt kasta i sig lite lunch för att sedan dra ner till akis! Ska göra veckans goda gärning och lämna lite blod hade jag tänkt. Efter det blir det hem en snabbis och sedan ta bussen ut till stallet, är styrelsemöte ikväll! Hoppas, hoppas det går fort.

Party <3

2009-10-18 @ 16:16:30
Nu har snart ännu en helg passerat! Det har varit en bra helg! I fredags var det utgång efter att jag slutat sent. Jag, Jonna, Cajsa och Mimmi var på kalas. Det var helt okej, var ganska fräscht därinne. Ibland kände man dock sig ganska gammal... Men det var en riktigt kul kväll!
Efter några timmars sömn var det sedan dags att gå upp och bege sig till stallet. Red Alicia. Gick helt okej, hon är väldigt mysig, även fast min ridning kan bli betydligt bättre. Mina lektioner gick bra. Erika var på hästkunskapcup så jag hade teori med båda grupperna. På hästkunskapcup kom Lagga gänget med Erika, Sofia och Therese tvåa!
Så ett stort grattis till dom!!!
Mina 2 sista grupper gick också bra. Dom börjar bli så duktiga! Sen var det en hel del annat folk i stallet igår också, de spelade in en musikvideo! Så dom lånade Macho, så nu är han musikvideohäst :) Nu gäller bara att ta reda på vad det var för musikvideo, det var ganska oklart igår. Efter stallet blev det en lugn kväll, behövde vila upp mig lite. Så det blev pizza och tv med min bror hemma hos mina föräldrar.
Idag har jag pluggat och skickat in min hemtenta. Sen har jag även vart förbi mormor. Jag och Frida var där och åt lunch. Nu ska jag ta det lugnt 1 timme till, sen blir det lite träning. Efter det ska jag hem, duscha och sen cykla iväg till Jonna för en filmkväll. Det blir nog en bra avslutning på en helt okej vecka! Några bilder den i fredags får avsluta för denna gång!


Mimmi och Jonna chillar!





Jag och Cajsa! Och tack för tipset på drinken Cajsa, riktigt god <3



Cajsa och Jonna på dansgolvet! Tack för en rolig kväll, precis vad jag behövde <3

Sovmorgon till 12!

2009-10-16 @ 09:50:41
Sovmorgon till 12 idag! Är skönt, men hade hellre gått på förmiddan så man hade kunnat sluta i någorlunda rimlig tid en fredag. Men,men så är livet. Man kan inte få allt så det är bara att bita ihop och komma igen!
Jag borde fila lite mer på hemtentan nu, men jag är seg som vanligt så det blir det väl inte så mycket med. Skönt att den nästan är klar iaf! Imorrn blir det stallet hela dan, ska bli riktigt roligt. Just nu är jag inne i en period då stallet känns riktigt kul, det e positivt. Ibland  harvar det bara på, utan att man tycker att det ska bli riktigt roligt att åka dit, särskilt när det är kallt ute!

mardrömmar...

2009-10-15 @ 17:33:32
Just nu sitter jag och leker med datorn samtidigt som jag äter nudlar. Härlig middag va? Ska snart bege mig iväg till idrottens hus för dus-möte. Som tur är så ligger det bara tvärs över gatan härifrån, så det tar väl typ 3 minuter att ta sig dit, skönt =)
Efter mötet blir det hem och fortsätta med min kära hemtenta. Deduktion, paradigmskifte, behavorism, laghypotes, falsifiera och ad-hos hypotes... ah, jag blir galen. Jag vill inte mer, jag kommer drömma mardrömmar om Thomas Kuhn i veckor framöver :(

Nya tankar, nya idéer och ny look

2009-10-15 @ 12:45:45
Nu har jag ändrat lite utseende på min blogg! Kanske inte det finaste och roligaste, men lite bättre än innan iaf :)
Tänk vad mycket roligt man kan göra när man borde skriva hemtenta...

Framtiden står på glänt...

2009-10-14 @ 17:51:11

Idag är det en ny dag, så nu tar vi nya tag =) Idag har jag börjat fundera en hel del på framtiden. Jag blir ju färdigutbildad till sommaren, så vad ska jag göra då? Jag har några små spår, några idéer på saker som vore roligt. Så nu är det bara att börja fundera, och börja nysta i det hela. Förhoppningsvis har jag kommit på en så pass bra plan att jag hinner klura ut och fixa allt tills sommarn! För efter sommarn så måste planen vara klar, då e jag fri! Jag har ju lite jobb på karlshem att se fram emot först <3 Blir jobb där i sommar igen!
För att återgå till nuet så sitter jag och pluggar med en kopp te. Ska strax bege mig iväg igen.
Sen är det bara hem och förtsätta med hemtentan :(
Imorrn börjar jag redan vid 8, fast jag slutar iaf 12. Sen är det dus-möte på kvällen =)
På fredag så är det skola och sen utgång med Jonna! Hennes lillasyster med vänner hänkar också på så det blir nog trevligt. Har inte sett Jonna på ett tag så det ska bli super att catcha up lite. Men det blir tidig hemgång för mig, ska ju iväg till stallet hela lördagen och då vill man ju vara fräsch!

Nu måste det bli ändring...

2009-10-13 @ 20:28:06

Hur har det blivit såhär? Det här är något jag måste ta mig ur, och förändra. Det kan inte fortsätta såhär. Jag sviker både mig själv och andra. Det måste bli en förändring, och det nu! Det är inte alltid så lätt, men i längden förlorar jag på det själv... Från och med nu ska jag försöka så mycket jag kan för undvika att göra så här i framtiden. Förlåt ni som drabbats

hur man använder word

2009-10-13 @ 08:31:40
Ska till skolan alldeles strax!
Slutar egentligen 3, men de 2 sista timmarna har vi hur man använder word. Det känns ganska onödigt, det är ju inte så att man har använt sig utav word hela studietiden  =)
Så det blir nog att man slutar vid 12, men då är det bara att sätta sig med hemtentan... suck

Garden eller river?

2009-10-12 @ 15:59:19
Jag har fixat spotify! Jag vet, sen som vanligt men nu har jag det iaf <3
Jag har vart och ätit lunch med Lisa idag också, trevligt värre! Åt på den gröna kinarestaurangen (kommer aldrig ihåg vilken som är vilken, är det garden eller river?) Det var väldigt gott iaf. Nu blir det fortsatt städning, lite matlagning och sen träning ikväll! En helt okej dag...

Fika,fika, fika...

2009-10-12 @ 11:15:43

En ledig måndag!!! Väldigt skönt! Har redan hunnit med att städa en hel del.Måste förbi skolan och mormor en sväng sen, glömde min regnjacka hos lilla mormor igår.
Helgen var ganska lugn. Dressyrtävling i fredags med Macho, det gick helt okej. Kom 2a med 199 poäng och 68 %, så jag är nöjd! I lördags var det stallet hela dan, är nöjd mina mina grupper, dom var superduktiga! Söndagen gick i fikandets tecken. Började med att plugga, fika och äta lunch med Elin. Vi fick en hel del gjort, nu känns hemtentan mkt bättre =) Efter min träff med Elin cyklad jag vidare till mormor för ännu mer fika. Sen blev det en snabbtur hem för att hämta träningskläder och sen ett pass på friskis och svettis. Sen avslutades dagen med en fika till tsm med Pär. Var trevligt att prata lite gammla minnen!
Och sen säger jag som Janina, nu måste vi styra upp vår Karlshemsträff! Saknar er <3

Tävling

2009-10-09 @ 08:53:21
Tjohoo!!! Min vfu är äntligen slut. Ingen mer vfu under min plugg tid, känns galet skönt! Jag kommer definitivt att sakna klassen, världens gulligaste femmor <3  Men det är ändå skönt att det är slut. Det känns som att nu kan jag återuppta mitt liv, som har stått still under vfun med så mycket att göra.
Idag är det 2 seminarium. Det går nog bra, brukar mest gå ut på att man får diskutera i grupper. Det känns ganska onödigt med 2 timmars hål mitt på dan bara. Går först 10 till 12 och sen 14 till 16. Så ovärt...
Ikväll är det dressyrtävling i stallet. Ska rida Macho! Jag e så glad att jag fick honom, fina lilla killen :) Håll tummarna för att det ska gå bra!
Nej, nu måste jag packa lite till stallet. Kommer bara hinna hem och vända i eftermiddag!
Det här känns som att det kommer bli en bra dag, jag är på topphumör!!!

Söndagslugn

2009-10-04 @ 19:45:47

Har vart en väldigt lugn och skön söndag idag. Har precis tagit en varm, skön dusch och ätit  pizza =) Imorrn börjar sista vfu-veckan. Väldigt skönt måste jag säga. Det är så mycket som har blivit liggande som jag inte har haft tid, ork eller kraft att ta tag i. Men det ska det bli ändring på nu, när vfun är slut. Då kommer jag ha mycket mer tid och inte känna mig lika stressad! De som jag måste ta tag i är städningen här hemma (ja, det är stökigt), träningen, körkortet och viktigast av allt: mina vänner! Jag har umgåtts alldeles för lite med my friends sen vfun började :(  Men det ska det bli ändring på nu!
Men ikväll ska jag bara slappa framför tvn med en stor kopp te <3