Inte den bästa helgen...

2010-01-31 @ 20:47:26
Nu är snart ännu en helg slut. Tiden går så galet fort ibland. Den här helgen har inte vart en av mina bättre, men ibland ska man väl ha sånna helger också. Så nu tar jag nya tag inför veckan som kommer.
Imorrn e det måndag igen, och skolan hela dagen som gäller. Förutom skolan nästa vecka så ska jag försöka hinna med att träna en del, ha hästen två dagar och så ta en liten tur förbi Ikea :) Har lite smågrejer som måste inhandlas. Jag har med andra ord inte så mkt planer för nästa vecka, men ngt skoj kommer säkert dyka upp, det brukar ha ha en tendens att trilla in lite roliga saker här och där :)

Beauty

2010-01-28 @ 14:57:45

Torsdag redan! Veckorna går så galet fort nu för tiden. Idag har jag vart och provridit Beauty, den lilla travarn. Och jag måste säga att jag blev VÄLDIGT POSITIVT ÖVERRASKAD! Hon var hundra gånger trevligare än vad hon var senast jag red henne och senast jag såg henne. Hon har börjat arbeta i en betydligt bättre form, hon kan vara balanserad i traven, hon bär upp sig och galopperar riktigt bra i högergaloppen och hon kan (hör och häpna) galoppera i vänster galopp också. På volt och i ett ganska normalt tempo till och med! Hela hon ser ut att må bättre också och hon har blivit mycket grövre, både fått nya muskler och fett. Tidigare var hon smal och spinkig som en planka. Jag tror att det har varit riktigt bra för henne att sluta med travet, fått föl och sen börjat om på nytt! Så det kan nog bli riktigt trevligt att rida henne, så kan vi jobba på att få vänstergaloppen ännu bättre samt att hitta en stadigare form! Sen e hon ju pigg och rolig att rida också så det e ett plus. Idag var hon nog riktigt på g, blev lite bock och bus i galoppen :)

Annars händer inte så mkt idag, ska och träna ikväll och så måste jag väl fixa lite middag innan det ;) Justja, har vart en sväng på stan idag också. Min kära bror fyller år på tisdag så jag har inhandlat en födelsedagspresent till honom. Hoppas han blir nöjd!

 

 

 

Söndagsmys

2010-01-24 @ 12:39:10
Söndag igen! Jag gillar söndagar! De brukar alltid vara så mysiga, och man brukar få tid till det man inte hinner göra resten av veckan. Just nu håller jag på att tvätta! Sen har jag handlat lite mat (för mina allra sista pengar...) och städat en del, välbehövligt kan jag säga! Nu ska jag snart göra spaghetti och köttfärssås! Vilket innebär att jag får lite matlådor också! Sen i eftermiddag ska jag bege mig iväg till väderkvarn, för först lite gym och sen ett intensivpass! Ska man träna så ska man :)

Imorrn e det skola, dusmöte och sen träning som gäller! En annan positiv sak som händer imorrn är att mitt csn rullar in! 12000 in på kontot är inte helt fel! Så jag slipper vara pank längre :)

Igår var det filmkväll hos Jonna! Det var jag, Jonna, Linda (alias coachen!) och Mimmi som kikade lite film! Lilla Milo och Slobban var såklart närvarande också.  Var riktigt mysigt och trevligt. Vi började men ngn film om första världskriget, där fransmän, tyskar och skottar låg i skyttegravar och krigade mot varandra. De bestämde sig för att inte kriga på julafton utan de umgicks tillsammans. Var tydligen baserat på ngn sann historia, den var faktiskt riktigt bra, kan rekomenderas. Sen blev det lite romantisk komedi i form av brudens bäste man. Den kanske inte i samma klass som film nr 1, men den e ju ändå lite rolig.

Filmkväll hos Jonna och affrodans

2010-01-23 @ 18:16:36
Jag hinner med ett litet inlägg innan jag ska bege mig hem till Jonna. Vi ska mysa och se på film! Trevligt värre :) Vi skippade simningen idag, så jag var på affrodans nu på eftermiddagen, och det var riktigt roligt! Så det kommer jag definitivt att göra fler gånger.
Jag har även vart lite teknisk idag och bytt propp i proppskåpet. Den till kyslskåpet hade gått, och vår käre korridorare turken var helt förbryllad och förstörd över att kylskåpet inte fungerade. Så jag fick göra en insats, rycka in och rädda dagen ;)
Nej, nu måste jag diska och sen fixa iordning mig lite innan det är dags att rulla iväg till Jonna.

Justja, Ragnar min käre cykel är lite ledsen. Hans baklyse fungerar inte längre, så det måste vi åtgärda innan han kommer in i en riktig depresion.

Det e klart...

2010-01-22 @ 09:57:17
... finito, slut, över. Nu på morgonen har jag fixat klart det allra sista med examensarbetet, laddat upp det på den sidan där det registreras och skickat det till vår handledare, vår examinator och till Isabelle. Nu är det helt klart så det är bara att vänta på att det registeras och man får kurspoängen inrapporterade. Det är riktigt skönt!!! Jag är dessutom helt ledig idag, vilket är galet skönt så man har lite tid att komma ikapp med allting igen. Det blir alltid så mycket att hålla i huvudet och strukturera upp vid nya kursstarter, särskilt när man fortfarande har gammalt kvar också.

Under resten av dan så ska jag försöka sortera upp min gigantiska hög med papper och böcker från examensarbetet. Är alltid lika jobbigt att bedömma vad man behöver ha kvar, vad man ska kasta och vart man ska göra av det man beslutar sig för att behålla... Sen tänkte jag försöka strukturera upp den nya kursen lite. Kolla vilken litteratur som behövs när, vilka uppgifter man ska göra i vilken ordning och så vidare. Borde fundera lite över vilken motionsaktivitet jag vill hålla i också... Fast jag kan nog vara lite anpassningsbar efter vad alla andra väljer, det enda jag vill definitivt inte ha body pump iaf.

Sen ska jag träffa Lisa P på stan en sväng i eftermiddag och sen blir det hem till mina föräldrar för lite middag. Jag får mitt csn först på måndag, så jag e typ helt pank och har nästan ingen mat hemma. Då är det bra att kunna utnyttja föräldrarna ;) Efter middagen blir det nog bara myskväll hemma framför tvn. Det behövs ibland!

Imorrn blir det också ganska lugnt. Tänkte träna lite på dan, och sen på kvällen blir det troligtvis först lite simning med Jonkan, och sen en hederlig filmkväll! På söndag har jag inte så mycket planer än så länge, min provridning av hästen blev flyttad tills på torsdag. Ägarn blev tvungen att hoppa in på en bowlingtävling! Så söndag är än sålänge ett mysterium...

Onsdagsmys

2010-01-20 @ 20:57:40
Nu är jag hemma, har duschat och ätit! Så ikväll blir en total tv-kväll. Inget plugg så långt ögat ser :) Idag var första dagen på nya kursen. Känns riktigt bra. Kommer nog bli ett riktigt härligt gäng i klassen. Vi är en del från vår gamla klass på idrott och hälsa b, några från vår gamla paralellklass plus en del som läst b-kursen tidigare terminer eller i Stockholm. Det känns som en riktigt bra grupp, lite få tjejer bara.
Efter skolan blev det ett step-pass med Elin. Var faktiskt riktigt roligt, fast ganska svårt. Då och då såg jag nog ut som ett riktigt frågetecken ;) Men går man några gånger så ska man nog kunna lära sig det!
Imorrn blir det skola hela dan, från tio till fyra. Det blir mest föreläsningar, men vi ska ha ett spinningpass på eftermiddagen :) Justja, vi kommer få en stor uppgift som går ut på att man ska leda en motionsaktivitet två och två för resten av klassen. De saker vi kan få är spinning, afrikansk dans, step, box, vattengympa, aerobic och liknande. Hoppas man får välja... vill ju inte åka på nått jag verkligen inte kan.
Det var allt för nu! Nu blir det chill-kväll framför tvn!

Liten uppdatering

2010-01-20 @ 10:03:48

Det har varit lite dåligt med uppdateringar här den senaste tiden, och inte har jag riktigt nått att skylla på egentligen. Mitt liv har flytit på ungefär som vanligt. Så jag har haft tid att blogga och det har hänt lite grejer men jag har helt enkelt inte haft lust att blogga. Men idag kommer iallafall en låång uppdatering, om någon orkar läsa.

Vårt examensarbete är så gott som klart. Har skickat in den senaste versionen idag, så nu väntar vi på klarteckan från Finn och sen är det förhoppningsvis helt klart!!! Känns galet bra. Jag och Isabelle ska ta en kväll och fira sen när vi fått vårt klartecken.

Idag börjar nya kursen, Idrott och hälsa C:hälsopedagogik. Schemat såg rätt lugnt ut måste jag säga. Går ett till tre idag, tio till fyra imorrn och sen e det ledigt på fredag! Fast vi kanske får en massa hemska uppgifter att göra, vem vet?

På träningsfronten går det rätt bra just nu. Har hunnit träna en hel del. Jag försöker även variera mig lite, och testa lite nya pass. Så idag blir det ett stepp pass med Elin som jag aldrig vart på förut, och på lördag tänkte jag prova afrikansk dans!

På hästfronten så har vi dusmöte på måndag! Börjar nog bli dags att sätta igång med planeringen av ungdomsforumet och årsmötet. Det är ju inte så lång tid kvar. Nästa lördag så blir det en liten tripp tillbaka till Lagga. Ska hälsa på lite och så ska jag ha Johannas två lektioner (en av mina gamla grupper!) då hon ska till Skara?! tror jag det var. Sen på söndag ska jag och provrida en liten kuse. En travare som står i stallet bredvid mina föräldrar. Så stallet ligger bra till, jag vet att det är ett trevligt stall då jag ridit där förut, det är troligtvis gratis och jag kommer få bestäma ganska mycket själv över ridningen, hur ofta jag vill rida och vad jag vill göra. Jag känner även flera som har hästar runt omkring så det kan nog gå bra att hitta ridsällskap! Enda nackdelen är väl att det är just en travare, det vill säga inte mina favorithästar direkt. Men jag vet att hästen kan galoppera på ridbana iaf, det är ett plus ;) Men samtidigt så är det väl ungefär här mina ambitionsnivåer ligger just nu. Jag har så mycket annat som måste fixas. Så som körkort, bestämma vad jag ska roa mig med i höst och liknande. Så jag tror att den här hästen kan bli bra sålänge! Så kan jag fokusera på att hitta en bättre häst som jag kan utvecklas och träna med senare, när andra praktiska bitar är lösta. Det jag känner mest just nu är att jag inte har nån direkt tid och ork att vara riktigt seriös med ridningen, då det finns så mycket annat att lägga fokus på just nu. Men samtidigt vill jag inte ge upp hästarna helt, utan fortfarande få komma ut till stallet och rida! Men jag ska provrida på söndag, så efter det vet jag ju hur det känns, vad det är för liten häst. Det blev nog ett ganska svamligt inlägg, men har jag tur kanske nån förstår mina tankegångar!

Annars vet jag inte om det händer så mycket i mitt liv just nu. Jag har umgåtts lite med mina kära vänner den senaste tiden också, men det har väl inte hänt nått speciellt. Det tråkigaste är väl att Denise har åkt tillbaka till Linköping igen :( Sen hoppas jag på att jag kan få mina csn-pengar på fredag, jag börjar känna mig lite pank för tillfället...





Avslutar med en liten bild på hästen jag ska provrida...

Fredagsmys

2010-01-15 @ 19:46:19
Fredagkväll och jag sitter och laddar för en superjobbig skoldag imorrn, lovely. Ska sitta och lyssna på diskussioner om arbeten från nio till fyra, alltså hela dagen :( Inte okej att ha det på en lördag.
Men efter imorrn så e det över! Ska bli så skönt!!!

Eftersom det e tidig uppgång imorrn så blir det fredagsmys här hemma på egen hand :( Måste plugga lite till (ute i sista minuten, javisst!), fixa matlåda tills imorrn och så borde jag försöka komma i säng i någorlunda rimlig tid, men det känns redan nu som att jag förstört den planen...
Blev dessutom bjuden på cider och Buzz-kväll med Lisa och Annelie, och det hade vart betydligt mycket roligare! Men det får vi ta igen lite senare!

Skidskytte

2010-01-14 @ 17:43:15
Nu är det skidskytte på tv, det e faktiskt riktigt roligt att se på! Det måste nog vara en av de bästa publiksporterna som finns, e faktiskt grymt spännande när man kommit in i det.
Annars har det inte hänt så mycket idag, har haft en riktig softardag! Ska snart bege mig iväg till friskis och svettis, blir ett aerobispass idag.

Igår träffade jag Jonna igen! Det var på tok förlänge sen. Åt först hemma hos Jonna och sen var det box på schemat. Nu har Åsa kommit hem också, så hon och hennes pojkvän var också där! E ju inte lite avundsjuk, hon har vart i Australien i fyra månader, och är inte lite brun... livet är bra orättvist ibland.

Sent ute som vanligt

2010-01-11 @ 12:43:34
Varför börjar man aldrig i tid? Jag hade två uppgifter på idag, nämligen läsa två av uppsatserna som vi ska ventilera på lördag. Jag har vart hemma hela förmiddagen, och jag har bara hunnit 1 och en halv :( Och snart måste jag gå, ska luncha med Elin på stan vid två, och sen blir det bio med mamma och Jens vid sex, så jag hinner inte hem emellan. Ska se Avatar i 3D och mamma betalar, så bättre kan det ju inte bli :) Så allt detta resulterar i att jag kommer få sitta och läsa resten av arbetet sent ikväll när jag kommer hem.

Helgen var helt okej iaf! I fredags åt jag pizza med familjen och i lördags var Denise här och vi hade en riktigt bra flumkväll! Tur det, nu när hon har åkt tillbaka till Linköping! Igår blev det lite plugg, lite städande och annat onödigt.


Jag bjuder på en fin bild av mitt och Denise fina mästerverk!

Dom e tillbaka

2010-01-10 @ 00:00:52
Vilka då? Jo Hjärtrud och Helge är tillbaka! Idag har de blivit räddade, efter några månader i tomtenissarnas makt. Hjärtrud mår tack och lov bra, hon har lyckats knyta några band med bra personer i fiendelägret. Tack vare henne kan vi lita på att silverbesticken och de gula tennsoldaterna kommer att ansluta sig till vår sida!
Helge, vår skepnadsbytare, är det dock lite värre med. Han har tyvärr fastnat i formen utav en parabolantenn. Vi letar efter ett botemedel, och hoppas på att han snart kan infiltrera fiendeland igen iform utav en röd strumpa!

Vi kommer att hålla er uppdaterade om fortsättningen för våra kära hjältar, Hjärtrud och Helge!

Blandad kompot

2010-01-09 @ 11:40:48
Det har blivit lite dåligt med uppdateringar här den senaste veckan, men här kommer iaf en! De senaste dagarna har varit väldigt lugna. Jag har till och med hunnit städa och handla mat :) Idag ska jag hänga lite med Denise ikväll innan hon åker tillbaka till Linköping imorrn. Jag tror att det blir lite bakning och så lite skräckfilm hemma hos mig, så det blir nog en bra avslutning innan hon åker hem igen. Jag kommer sakna dig <3
Idag så börjar ridlektionerna på Lagga igen också. Det känns lite konstigt att inte vara där faktiskt. Jag vet att jag har gjort rätt beslut, jag behöver det här. Men ändå så känns det lite underligt. Det är ju ändå  under typ tretton år av mitt liv som jag har spenderat en del av helgerna därute, och nu är det slut. Men jag får ta en sväng förbi och hälsa på snart, kanske nästa vecka...
Annars så kan jag ju berätta att vårt arbete är inskickat, och att vi har fått våra ventileringsgrupper! Det känns riktigt bra. Ingen vi känner i vår grupp, men läraren däremot är riktigt skön. Tänk äldre flintskallig gubbe med tatueringar som är grymt skön och drar roliga skämt och kommentarer stup i kvarten. Då får ni nog en ganska bra bild utav får kära Finn.
Nej, det var väl allt för nu. Jag ska ta och återgå till att inte göra... ingenting :D

Det är klart!!!

2010-01-05 @ 17:05:53
Vi har skickat in vårt examensarbete nu!!!! YEAY :D

Söndag igen

2010-01-03 @ 10:46:21
Söndag idag! Mår fortfarande inte hundra, men lite bättre idag än igår iaf :) Idag blir det fika med Denise i eftermiddag, och kanske Lisa ifall hon hinner. Annars har jag inga direkta planer. Vi får väl se vad som händer :)

Fortfarande sjuk

2010-01-02 @ 19:23:03
Jag e fortfarande superduper förkyld. Det känns typ som att jag svalt tio meter ståltråd, hostat upp lungorna och aldrig kommer kunna andas genom näsan igen. Vilken otroligt bra start på det nya året ;) Men nu kan det iallafall bara gå uppåt härifrån!
Annars känns det som att 2010 kan bli ett bra år. Jag är inte lika orolig över framtiden längre även fast jag vet att mycket nytt väntar i år. Det mesta känns faktiskt riktigt bra just nu. Jag har till och med bestämt mig för att ha ett nyårslöfte iår, och det ska vara att bli mer spontan och ta tillvara på tiden! Det finns så mycket man kan göra, som man aldrig riktigt tänker på. Jag måste bara bli frisk innan mitt nya spontana liv börjar ;)
Idag har jag iallfall orkat med en sväng ner på stan. Det här var vad jag kom hem med:
Ett par nya jeans från Weekday
En rosa bh från Lindex
En grå oversize cardigan från Carlings
Ett par svarta byxor från MQ
Hårspray och nått shine serum från Kicks

Nu ska jag chilla framför tvn och titta på Robinson. Och så hoppas jag på att må betydligt bättre imorrn! Då blir det nog att umgås lite med Denise, frågan är bara vad vi ska hitta på...